Gradiška: Pljačkaš pokušao da ubije policajca

Milan Vujić
Gradiška: Pljačkaš pokušao da ubije policajca

Gradiška - Sead Zejnilović (56) iz Banjaluke tokom hapšenja u Vrbašku kod Gradiške pokušao je da ubije policajca.

On je uhapšen dok je sa pomagačem Radom Jakovljevićem (47) u pomenutom mjestu pljačkao kuću Rade Vidovića (57).

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su da je policija na osnovu prikupljenih informacija da se sprema pljačka postavila zasjedu i tada uhapsila pljačkaše.

Pljačka je počinjena u srijedu oko devet časova. Zejnilović je motrio kuću Vidovića iz obližnje šume i čekao da on napusti imanje. Kada je Vidović otišao pljačkaši su počeli da realizuju svoj plan. Zejnilović je kuću obio pajserom, a njegov saučesnik Jakovljević čekao ga je u automobilu "mercedes" na autobuskoj stanici na izlazu iz sela.

- Pomenuti automobil viđen je i prije nekoliko dana u selu. Vjerovatno su snimali kuću i smišljali najlakši način da pobjegnu poslije pljačke. Sumnja se da su imali i pomagače koju su ih uputili na kuću Vidovića. Zejnilović je otprije poznat policiji po istim djelima, dok je Jakovljević moler - rekao je naš izvor.

Zejnilović je nakon što je ukrao stvari izašao kroz kotlovnicu i tada je vidio jednog od policajaca. Odmah je udario policajca šakom u grudi, te uperio pištolj u njega u namjeri da puca, dok je drugi pištolj bio za pojasom. Na svu sreću, brzom intervencijom policije savladan je i uhapšen.

Povrijeđenom policajcu ukazana je ljekarska pomoć u Domu zdravlja Gradiška, gdje su konstatovane lakše povrede.

Rade Vidović ispričao je u petak da je 32 godine radio u Njemačkoj, dok je sedam godina proveo u Australiji. Kaže da nikada nije imao problema i da je zahvalan policiji na hapšenju pljačkaša.

- Policiji sam jako zahvalan što je brzo intervenisala. Nakon što sam napustio imanje pljačkaš je pokušao da obije ulazna vrata pajserom, ali nije uspio jer se radi o čvrstim protivprovalnim vratima, nakon čega je uzeo merdevine, popeo se na sprat, obio pajserom prozor i ušao u kuću - priča potreseni Vidović.

On navodi da je tom prilikom čitava kuća ispreturana, a pljačkaš je našao zlatni lančić pokojne supruge, minđuše, sat u vrijednosti od 300 maraka i dva pištolja marke "bereta" i "zbrojevka" sa pripadajućim mecima, koja je, kako tvrdi vlasnik, naslijedio od oca.

Prema njegovim riječima, ovom krađom mu je pričinjena šteta od 2.000 maraka.

- Šalio sam se nedavno da sam na kladionici dobio 2.600 maraka. Vjerovatno je neko prenio tu informaciju pljačkašima, jer sam zbunjen kako su oni iz Banjaluke baš našli mene da opljačkaju. Čak sam čuo da je pričao da sam dobio 9.000 maraka na bingu, što nije tačno - kaže Vidović.

Pretres

Poslije hapšenja policija je pretresla kuće i druge objekte u ulicama Hiljadu trista kaplara i Branka Radičevića u Banjaluci koje koristi Sead Zejnilović.

Pronađeni su francuz ključ, elzet brava sa ključem, namjenski alat za provaljivanje brava - lomač, šrafcigeri i mobilni telefon. 

Pretresom u ulici Krajiških brigada u Banjaluci, koje koristi Radan Jakovljević, pronađeno je 14 ručnih muških i ženskih satova, digitalna kamera, digitalni fotoaparat i plinski pištolj "kolt", a sumnja se da ovi predmeti potiču iz krađa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana