Gradiška: Naručio navigaciju, dobio knjige i kablove

Milan Vujić
Gradiška: Naručio navigaciju, dobio knjige i kablove

Gradiška - Umjesto navigacije, koju je naručio putem interneta i platio 690 maraka, Mićo Vrsajko iz Gradiške dobio je paket sa knjigama, pokidanim kablovima i starim zvučnikom.

Vrsajko je za "Glas Srpske" rekao da je navigaciju "pasat" našao na internet portalu za prodaju "Pik.ba" i da je koštala 690 maraka.

- Kada sam je pronašao, kontaktirao sam sa prodavcem iz Živinica. Rekao mi je da će poslati narudžbu i, kada u pošti preuzmem pošiljku, da mu uplatim 690 maraka - pojasnio je Vrsajko.

On je dodao da je paket, kada ga je primio u pošti, bio dobro zapakovan i nije mogao odmah da ga otvori, te da je uplatio novac na račun koji je dobio od prodavca.

- Kada sam došao kući, imao sam šta i da vidim. Čim sam otvorio paket, vidio sam da su unutra bile neke knjige, kablovi i zvučnik za računar - požalio se Vrajko.

Prema njegovim riječima, poslije toga je nekoliko puta kontaktirao sa prodavcem, a on ga je uvjeravao da je u pitanju greška.

- Poslije toga je prestao da mi se javlja na telefonske pozive i onda sam cijeli slučaj prijavio policiji - rekao je Vrsajko.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je prodavac namjerno dobro zalijepio kutiju kako bi Vrsajku bilo teško da je otvori u pošti, a knjige i zvučnike je stavio da bi on po težini paketa pretpostavio da se unutra nalazi naručena navigacija.

On je dodao i da policija sumnja da je mogući počinilac ovog krivičnog djela mladić (19) iz Živinica.

Ovo je samo jedna u nizu prevara građana putem internet stranice "Pik.ba". Ranije se dešavalo da su građani naručivali telefone posredstvom ove stranice i uplaćivali novac, a potom bi u paketu dobili drvo, ciglu ili telefon čija je vrijednost desetak maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana