Градишка: Наручио навигацију, добио књиге и каблове

Милан Вујић
Градишка: Наручио навигацију, добио књиге и каблове

Градишка - Умјесто навигације, коју је наручио путем интернета и платио 690 марака, Мићо Врсајко из Градишке добио је пакет са књигама, покиданим кабловима и старим звучником.

Врсајко је за "Глас Српске" рекао да је навигацију "пасат" нашао на интернет порталу за продају "Пик.ба" и да је коштала 690 марака.

- Када сам је пронашао, контактирао сам са продавцем из Живиница. Рекао ми је да ће послати наруџбу и, када у пошти преузмем пошиљку, да му уплатим 690 марака - појаснио је Врсајко.

Он је додао да је пакет, када га је примио у пошти, био добро запакован и није могао одмах да га отвори, те да је уплатио новац на рачун који је добио од продавца.

- Када сам дошао кући, имао сам шта и да видим. Чим сам отворио пакет, видио сам да су унутра биле неке књиге, каблови и звучник за рачунар - пожалио се Врајко.

Према његовим ријечима, послије тога је неколико пута контактирао са продавцем, а он га је увјеравао да је у питању грешка.

- Послије тога је престао да ми се јавља на телефонске позиве и онда сам цијели случај пријавио полицији - рекао је Врсајко.

Извор близак истрази појаснио је да је продавац намјерно добро залијепио кутију како би Врсајку било тешко да је отвори у пошти, а књиге и звучнике је ставио да би он по тежини пакета претпоставио да се унутра налази наручена навигација.

Он је додао и да полиција сумња да је могући починилац овог кривичног дјела младић (19) из Живиница.

Ово је само једна у низу превара грађана путем интернет странице "Пик.ба". Раније се дешавало да су грађани наручивали телефоне посредством ове странице и уплаћивали новац, а потом би у пакету добили дрво, циглу или телефон чија је вриједност десетак марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана