Gorio “Incel” FOTO

Goran Obradović
Gorio “Incel” FOTO

Banjaluka - U požaru koji je u petak izbio u skladištu preduzeća “Energoplan”, koje se nalazi u krugu banjalučkog preduzeća “Incel”, nije bilo povrijeđenih, a pričinjena je veća šteta, potvrđeno je u policiji.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su da je požar buknuo nešto prije 14.30 časova i da će kada bude ugašen biti obavljena potrebna vještačenja da bi bilo utvrđeno šta ga je izazvalo.

Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” požar nije bio ugašen, ali vatrogasci su ga lokalizovali i nije postojala opasnost da se proširi.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo došao je na mjesto požara 20 minuta poslije izbijanja.

- Samo nekoliko minuta poslije izbijanja požara ekspresno su stigle vatrogasne ekipe koje su uspjele da lokalizuju požar. Prije toga, tokom dana obavljani su radovi i sjekle su se neke instalacije, pa bi to mogao biti jedan od uzroka požara, ali dalja istraga će utvrditi tačan uzrok - rekao je Čađo.

On je dodao da su u blizini ovog objekta smještena skladišta u kojima se nalaze hemijski elementi, pa su vatrogasci nastojali da što prije ugase vatru.

Zaposleni u blizini skladišta u kojem je izbio požar ispričali su da su u petak bili radnici koji su nešto sjekli u skladištu.

- Poslije 14 časova počeo je da izbija gusti crni dim iz skladišta, a ubrzo su stigli vatrogasci. Posebnu opasnost je predstavljalo to što se preko puta tog skladišta nalazi skladište preduzeća “Prohema” iz Brčkog, a u kojem su smještene velike količine lakova i boja koji su lako zapaljivi - ispričao je jedan od zaposlenih.

On je dodao da je sreća pa su vatrogasci uspjeli da lokalizuju vatru i ne dozvole joj da se proširi na okolne objekte.

Jedan od vatrogasaca je ispričao da je požar prvo zahvatio krovnu konstrukciju objekta, a zatim se proširio u unutrašnjost.

- U unutrašnjosti skladišta bili su neki tepisi koji su brzo planuli i stvarali jak dim, što je dodatno otežavalo vatrogascima da ugase požar - ispričao je pomenuti vatrogasac.

I ranije u krugu preduzeća “Incel” bilo je nekoliko većih požara. U avgustu 2009. godine izgorjelo je skladište proizvođača papirnih proizvoda “Celeks”, a požar u ovom istom skladištu bio je i 2008. godine. Polovinom juna 2010. godine takođe je došlo do požara na nekoliko skladišta u ovom krugu i šteta je procijenjena na više od milion maraka.

Vatrogasci                

Dojavu o požaru u krugu preduzeća “Incel” dobili su u Vatrogasnoj brigadi Banjaluka u petak u 14.24 časova.

- Prilikom gašenja požara učestvovalo je šest vozila sa 15 vatrogasaca, koji su u kratkom roku uspjeli da stave požar pod kontrolu i spriječe njegovo širenje - rekli su vatrogasci

 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana