Гојко Голић (31) из Прњавора запријетио бомбом да избјегне пресуду

Срна
Гојко Голић (31) из Прњавора запријетио бомбом да избјегне пресуду

Бањалука - Гојко Голић (31) из Прњавора ухапшен је због сумње да је лажно дојавио да је у бањалучком Окружном суду постављена бомба.

Он је у петак у 11.40 часова позвао централу у бањалучком Окружном суду и рекао: "Постављена је бомба на другом спрату. Експлодираће за 20 минута. Алаху-екбер!" Одмах након ове дојаве зграда суда и околни објекти су евакуисани, а контрадиверзионим прегледом није пронађена бомба.

Према незваничним информацијама, Голић је лажном дојавом покушао да одгоди изрицање пресуде за разбојништво за које му је суђено. Извор близак истрази је рекао да је изрицање пресуде било заказано за петак у 12 часова. Голић је након испитивања пуштен да се брани са слободе, а на терет му је стављена лажна пријава кривичног дјела.

Занимљиво је да се у тренутку када је Голић пријавио да је постављена бомба у притворској јединици суда налазио и Драган Шаренац, осумњичени за учешће у убиству власника кафића "НН" у Билећи Петра Бајчетића и морао је да буде евакуисан.

Дојаве о постављеним бомбама у посљедње вријеме су учестале. Само неколико часова након хапшења Голића, полицији је стигла нова дојава о постављеној бомби. Овај пут дојављено је да је бомба у ресторану "Јотан" на Борји.

- Мушкарац је позвао полицију и рекао: "Постављена је бомба у "Јотану" у Хајдучким водама. То је поновио два пута и спустио слушалицу. Полиција је послије дојаве евакуисала ресторан и околне објекте ради њихове безбједности. Контрадиверзионим прегледом је утврђено да је дојава била лажна - рекли су у Центру јавне безбједности Добој.

Због локације на којој се налази ресторан "Јотан" дошло је до забуне, па су поједини портали објавили да је евакуисан хотел "Хајдучке воде".

- Желимо да демантујемо писање појединих портала да је лажно дојављено да је у хотелу "Хајдучке воде" постављена бомба и да смо због тога морали да евакуишемо госте из хотела. Наши гости су у хотелу провели мирно и угодно вече и није било никакве дојаве о постављеној бомби - рекли су у хотелу "Хајдучке воде".

Н. Т.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана