Глава пала због пива и неплаћене дневнице

Небојша Томашевић
Глава пала због пива и неплаћене дневнице

Бањалука - Драгиша Цвијановић (59) из Шипрага код Котор Вароша, прије него што је убио рођака Радослава Цвијановића, од њега је тражио да му плати пиво испред локалне продавнице, што је овај одбио па је дошло до свађе.

Ово су у бањалучком Окружном суду испричали свједоци тужилаштва на суђењу оптуженом Драгиши. Према оптужници, он је рођака Радослава усмртио хицем из пиштоља 1. јуна прошле године испред кафане "Летниковац" у Шипрагама код Котор Вароша. У вријеме злочина био је пијан. Радослав је, након што га је Драгиша упуцао, давао знаке живота, али је преминуо у Дому здравља Котор Варош.

- Сједио сам испред продавнице "Жана" и био је Радослав Цвијановић звани Раца. Наишао је Драгиша Цвијановић и питао је Рацу да му плати пиво, а овај није хтио. Убрзо су се Драгиша и Раца порјечкали и Драгиша је говорио Раци да му није платио неку дневницу, те му опсовао мајку. Раца га је тада ухватио за груди и ударио више пута - испричао је свједок Ранко Траљић и додао да се Драгиша некако отео и отишао кући говорећи: "Сачекај, сада ћеш видјети".

Овај свједок није видио сам чин убиства који се десио истог дана након ове свађе. Злочин је видио Зоран Максимовић који није могао да дође на суд јер му је ампутирана нога, па је прочитана његова изјава.

- Брат Горан, ја и Драже Тривић смо били у "Летниковцу" када је стигао Радослав Раца Цвијановић и сјео сам за сто. За њим је убрзо стигао и Драгиша и убрзо су се њих двојица почели свађати, али нисам чуо шта говоре. Радослав је у једном моменту устао, кренуо према Драгиши који је исто устао. Умијешао се Тривић који је стао између њих и они су изашли из баште локала на улицу испред. Драгиша се одједном одмакао од Радослава, извукао пиштољ, репетирао и пуцао према њему - казао је Максимовић.

Додао је да је Радослав тада пао, а Драгиша му је пришао и пуцао у леђа те отишао.

Оружје

Оптужница терети Драгишу Цвијановића и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја. Полиција је приликом његовог хапшења код њега у кући пронашла три аутоматске пушке са муницијом и нож.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана