Gavrić nikoga ne voli pa ni sopstvenu djecu

N. T.
Gavrić nikoga ne voli pa ni sopstvenu djecu

Banjaluka - Dalibor Gavrić (43) iz Prnjavora, optužen da je bombom ubio nevjenčanu suprugu Milu Malešević (24), ne može nikoga da voli pa ni svoju djecu, kazao je juče u banjalučkom Okružnom sudu vještak neuropsihijatar Mirko Nikolić.

- Gavrić se sporo razvijao i riječ je o emotivno nezreloj osobi. Bio je oženjen i u braku stekao djecu, ali ih nije volio. Veoma je hladan i sam je rekao da nikog ne voli izuzev svetog arhangela Mihaila - rekao je Nikolić i dodao da je optuženi uvijek bio zavisan od majke i od nje uzimao novac.

Gavrić je optužen da je Maleševićevu ubio u stanju bitno smanjene uračunljivosti 14. septembra prošle godine oko 20 časova ispred kafića "Akapulko M" u mjestu Maćino Brdo kod Prnjavora. Tog dana je pijan s 1,32 promila alkohola u krvi došao u pomenuti kafić i posvađao se sa Maleševićevom. Nakon kraćeg naguravanja on je uspio da je izvede ispred kafića gdje je na putu aktivirao ručnu bombu koju je držao između njih. Maleševićeva je poginula, a on je zadobio teške povrede od kojih se dugo liječio i zbog kojih mu je nedavno amputirana noga.

Osim vještaka, juče su na suđenju Gavriću svjedočili i mještani Maćinog Brda, koji su bili svjedoci tragedije.

Nijaz Katanić je ispričao da je prije ubistva vidio kako se on i Mila Malešević svađaju.

- Bili su ispred kafića "Akapulko" i ona ga je udarala po licu, a on je ćutao i nije uzvraćao. Nakon nekog vremena su se  razišli, a kasnije je on došao ponovo u kafić bez majice s torbicom. Tada je Mila povikala: "Bomba" - kazao je Katanić.

Dodao je da su Gavrić i Mila potom izašli ispred kafane, a zatim je čuo njega kako nekoliko puta govori: "Ne to, Mico" te da je onda uslijedila je eksplozija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana