Гаврић никога не воли па ни сопствену дјецу

Н. Т.
Гаврић никога не воли па ни сопствену дјецу

Бањалука - Далибор Гаврић (43) из Прњавора, оптужен да је бомбом убио невјенчану супругу Милу Малешевић (24), не може никога да воли па ни своју дјецу, казао је јуче у бањалучком Окружном суду вјештак неуропсихијатар Мирко Николић.

- Гаврић се споро развијао и ријеч је о емотивно незрелој особи. Био је ожењен и у браку стекао дјецу, али их није волио. Веома је хладан и сам је рекао да никог не воли изузев светог архангела Михаила - рекао је Николић и додао да је оптужени увијек био зависан од мајке и од ње узимао новац.

Гаврић је оптужен да је Малешевићеву убио у стању битно смањене урачунљивости 14. септембра прошле године око 20 часова испред кафића "Акапулко М" у мјесту Маћино Брдо код Прњавора. Тог дана је пијан с 1,32 промила алкохола у крви дошао у поменути кафић и посвађао се са Малешевићевом. Након краћег нагуравања он је успио да је изведе испред кафића гдје је на путу активирао ручну бомбу коју је држао између њих. Малешевићева је погинула, а он је задобио тешке повреде од којих се дуго лијечио и због којих му је недавно ампутирана нога.

Осим вјештака, јуче су на суђењу Гаврићу свједочили и мјештани Маћиног Брда, који су били свједоци трагедије.

Нијаз Катанић је испричао да је прије убиства видио како се он и Мила Малешевић свађају.

- Били су испред кафића "Акапулко" и она га је ударала по лицу, а он је ћутао и није узвраћао. Након неког времена су се  разишли, а касније је он дошао поново у кафић без мајице с торбицом. Тада је Мила повикала: "Бомба" - казао је Катанић.

Додао је да су Гаврић и Мила потом изашли испред кафане, а затим је чуо њега како неколико пута говори: "Не то, Мицо" те да је онда услиједила је експлозија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана