Gasnim pištoljem povrijedio braću

Nevena Bunić
Gasnim pištoljem povrijedio braću

Banjaluka - Braća Igor (27) i Gligor (26) Jorgić iz Banjaluke povrijeđeni u sukobu sa Dejanom Kajkutom (31) u Gornjoj Piskavici, saznaje „Glas Srpske“.

Obračun, u kojem je Kajkut koristio gasni pištolj, desio se u nedjelju naveče na lokalnom putu. Prema nepotvrđenim informacijama braća su se vraćala iz noćnog provoda kada su se susreli sa Kajkutom.

Jorgići su navodno bili u „mercedesu“, dok je Kajkut bio za volanom „opela“. Sva trojica su izašla iz automobila, nakon čega je došlo do sukoba u kome su deblji kraj izvukla braća Jorgić.

Prema nezvaničnim informacijama, Kajkut je ispalio hitac iz gasnog pištolja, zbog čega je Igor zadobio povredu oka i spaljeno mu je čelo. Nakon toga mladić je pao na asfalt, a drugom bratu, Kajkut je drškom pištolja razbio glavu.

Povrijeđeni Jorgići su ostali na ulici da sačekaju pomoć, dok je Kajkut pobjegao. Ubrzo je stigla ekipa Hitne pomoći koja je zbrinula mladiće.

Motivi sukoba još nisu poznati. Prema nezvaničnim informacijama, Kajkut je optužio braću da su ga napali, a da se on samo branio, dok Jorgići tvrde suprotno.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da im je prijavljeno da su povrijeđeni mladići.

- Ispitali smo dva lica zbog fizičkog sukoba koji se desio u Gornjoj Piskavici. Utvrđeno je da nije bilo upotrebe vatrenog oružja i da povrede dvojice muškaraca nisu posljedica upotrebe vatrenog oružja - rekla je portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Banjaluci koji je naložio da se rasvijetle sve okolnosti i činjenice napada.

Majka povrijeđenih mladića, Gordana Jorgić kaže da je bila izvan sebe od šoka kada joj je mlađi sin javio da su obojica ranjeni.

- Oba sina su imala raskrvavljene glave. Gligor je još u bolnici i polako se oporavlja. Igor, koji je zadobio žestok udarac u sljepoočnicu, iz bolnice je izašao na vlastitu odgovornost. Svakodnevno ide na čišćenje oka i previjanje, jer je puno baruta - kazala je zabrinuta majka.

Prema njenim riječima ni ona ne zna kako je došlo do ovog napada.

- Nisam ih puno ispitivala o kobnoj noći, jer su veoma potreseni i preplašeni. Igor nije bio svjestan šta se dogodilo. Znam da je u momentu kada je ispaljen metak prema Igoru, Gligor pomislio da mu je brat mrtav - kazala je Jorgićeva dodajući da je to velika trauma za sve njih koju nikada neće moći da zaborave.

Izjavu od Kajkuta o ovom incidentu juče nismo uspjeli da dobijemo. Prema Zakonu o oružju gasni pištolj se ne smatra vatrenim oružjem.

Povrede

Braća su poslije ranjavanja prevezena na Univerzitetski klinički centar u Banjaluci.

- Pacijent I. J. primljen je sa povredama glave i oba oka, nastalih od eksplozivnih čestica. On je upućen na ambulantno liječenje. Drugi pacijent G. J. ima prelom kostiju lica. On se nalaze u Službi za maksilofacijalnu hirurgiju - rekli su u UKC-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana