Гасним пиштољем повриједио браћу

Невена Бунић
Гасним пиштољем повриједио браћу

Бањалука - Браћа Игор (27) и Глигор (26) Јоргић из Бањалуке повријеђени у сукобу са Дејаном Кајкутом (31) у Горњој Пискавици, сазнаје „Глас Српске“.

Обрачун, у којем је Кајкут користио гасни пиштољ, десио се у недјељу навече на локалном путу. Према непотврђеним информацијама браћа су се враћала из ноћног провода када су се сусрели са Кајкутом.

Јоргићи су наводно били у „мерцедесу“, док је Кајкут био за воланом „опела“. Сва тројица су изашла из аутомобила, након чега је дошло до сукоба у коме су дебљи крај извукла браћа Јоргић.

Према незваничним информацијама, Кајкут је испалио хитац из гасног пиштоља, због чега је Игор задобио повреду ока и спаљено му је чело. Након тога младић је пао на асфалт, а другом брату, Кајкут је дршком пиштоља разбио главу.

Повријеђени Јоргићи су остали на улици да сачекају помоћ, док је Кајкут побјегао. Убрзо је стигла екипа Хитне помоћи која је збринула младиће.

Мотиви сукоба још нису познати. Према незваничним информацијама, Кајкут је оптужио браћу да су га напали, а да се он само бранио, док Јоргићи тврде супротно.

У Полицијској управи Бањалука потврдили су да им је пријављено да су повријеђени младићи.

- Испитали смо два лица због физичког сукоба који се десио у Горњој Пискавици. Утврђено је да није било употребе ватреног оружја и да повреде двојице мушкараца нису посљедица употребе ватреног оружја - рекла је портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

О случају је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Бањалуци који је наложио да се расвијетле све околности и чињенице напада.

Мајка повријеђених младића, Гордана Јоргић каже да је била изван себе од шока када јој је млађи син јавио да су обојица рањени.

- Оба сина су имала раскрвављене главе. Глигор је још у болници и полако се опоравља. Игор, који је задобио жесток ударац у сљепоочницу, из болнице је изашао на властиту одговорност. Свакодневно иде на чишћење ока и превијање, јер је пуно барута - казала је забринута мајка.

Према њеним ријечима ни она не зна како је дошло до овог напада.

- Нисам их пуно испитивала о кобној ноћи, јер су веома потресени и преплашени. Игор није био свјестан шта се догодило. Знам да је у моменту када је испаљен метак према Игору, Глигор помислио да му је брат мртав - казала је Јоргићева додајући да је то велика траума за све њих коју никада неће моћи да забораве.

Изјаву од Кајкута о овом инциденту јуче нисмо успјели да добијемо. Према Закону о оружју гасни пиштољ се не сматра ватреним оружјем.

Повреде

Браћа су послије рањавања превезена на Универзитетски клинички центар у Бањалуци.

- Пацијент И. Ј. примљен је са повредама главе и оба ока, насталих од експлозивних честица. Он је упућен на амбулантно лијечење. Други пацијент Г. Ј. има прелом костију лица. Он се налазе у Служби за максилофацијалну хирургију - рекли су у УКЦ-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана