Фотографије голе бивше супруге стављао на Фејсбук

Небојша Томашевић
Фотографије голе бивше супруге стављао на Фејсбук

Пале - Мушкарац из Пала М. Ш. пријављен је полицији да је на профилу друштвене мреже "Фејсбук" објавио фотографије своје бивше супруге Г. Ш. на којима је она гола.

Из ЦЈБ Источно Сарајево је саопштено да им је овај случај пријављен 20. јула и да је М. Ш. хаковао лозинку за "Фејсбук" профил своје бивше супруге те је промијенио.

У полицији су појаснили да је М. Ш. открио лозинку за "Фејсбук" профил своје бивше супруге те је потом промијенио. То је урадио како би њене фотографије објављивао на "Фејсбуку" у њено име.

- Полицији је Г. Ш. пријавила да је њен бивши супруг без њене дозволе објавио њене компромитујуће фотографије на "Фејсбуку". Рекла је да је он такође неовлашћено користио њен профил на овој друштвеној мрежи. Обавијештен је тужилац и покренута је истрага овог случаја - наводи се у саопштењу.

Тужилаштво осумњиченог за сада терети за кривично дјело неовлашћено фотографисање.

- У току је истрага с циљем да буде утврђено на који начин је М. Ш. починио дјело за које је осумњичен, као и ради утврђивања мотива. Он ће бити приведен и испитан. Послије тога биће одлучено које ће мјере бити предузете против њега - казали су у полицији.

За поменуто кривично дјело у Кривичном закону РС предвиђена је новчана казна или затвор до године.

Извор близак истрази је рекао да је М. Ш. у више наврата на "Фејсбуку" објавио фотографије бивше супруге Г. Ш. на којима је она гола јер је желио да јој се освети због раскида брака.

- Осим тога, он је њене фотографије слао пријатељима. Постоји сумња да је он то урадио из љубоморе јер она не жели да живи с њим - казао је извор близак истрази.

Познаници Г. Ш. и М. Ш. испричали су да они одређено вријеме не живе заједно. Навели су да је М. Ш. одселио у други град.

- Посвађали су се и развели и жена је наставила својим путем. Међутим, њен бивши супруг је љубоморан и то му је тешко пало - истакла је мјештанка Пала не желећи да се представи.

Према информацијама из ЦЈБ Источно Сарајево, ово је први овакав случај ове године на подручју Источног Сарајева.

Злоупотребе

На подручју РС прошле године забиљежено је неколико сличних случајева злоупотребе путем "Фејсбука". Најзанимљивији је случај Драгана Јаковљевића, који је путем интернета уцјењивао 40 жена тражећи да му пошаљу фотографије на којима су обнажене или ће им избрисати податке на друштвеној мрежи и у и-мејл адресама. Против њега је 31. марта ове године ЦЈБ Бањалука поднио извјештај Окружном тужилаштву. У августу 2013. године полиција Српске ухапсила је Синишу В. због сумње да је договорио љубавни састанак са дванаестогодишњом дјевојчицом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана