Filmska potjera u Konjicu: Serijski lopovi pali u stanu prijatelja

Nevena Bunić
Filmska potjera u Konjicu: Serijski lopovi pali u stanu prijatelja

Konjic, Sarajevo - Ermin Rešidović (30) i Asmir Murtović (31) iz Sarajeva uhapšeni su u Konjicu nakon filmske potjere koja je za njima organizovana zbog sumnje da su opljačkali kladionicu "Bet lajv" u Igmanskoj ulici u Hadžićima.

Sve se desilo u nedjelju popodne, kada je dvojac uz prijetnju da će pretući radnicu, opljačkao kladionicu, nakon čega se dao u bijeg prema Konjicu. Policija u toj opštini je obaviještena da dvojica osumnjičenih razbojnika bježe u "polu" i odmah su se dali u potjeru. Jedna od patrola ih je pokušala zaustaviti, ali oni su samo projurili. Ubrzo su pronašli automobil koji je korišćen u bijegu parkiran u blizini željezničke stanice, a razbojnici su pronađeni u stanu Lukmana H.

- Osumnjičeni su prebačeni u policijsku stanicu u Hadžićima, kao i "polo". O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva - rekli su MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Sarajevska policija je u mjestu Tarčin kod Hadžića pronašla odbačenu odjeću koju su lopovi koristili tokom pljačke kladionice.

Prema nezvaničnim informacijama, policija istražuje da li se dvojac može dovesti u vezu i sa drugim krađama.

Uhapšeni su odranije poznati po raznim krivičnim djelima. Oni su više puta privođeni, uglavnom zbog poslova s drogom, te krađa i razbojništava.

Rešidovića je policija hapsila i u februaru prošle godine zbog više pljački na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Lisice na ruke su mu stavljene i u martu 2015. godine zbog rasturanja droge, kada je policija, pretresom stana koji je koristio u Lepeničkoj ulici na Ilidži, pronašla i oduzela marihuanu, spid i ekstazi, pribor za pakovanje droge, te dva pištolja. Murtović je najviše hapšen zbog krađa i provala. On je u avgustu 2014. godine lišen slobode zajedno sa Adnanom Turčalom (31) zbog krađe "renoa" i kase u preduzeću "Atlas". Hapšen je i zbog krađa razne tehničke robe i alata.

Pljačka "Lutrije BiH"

Policija traga za dvojicom razbojnika koji su uz prijetnju pištoljem opljačkali poslovnicu "Lutrije BiH" u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu.

Maskirani dvojac je u nedjelju od radnice oteo novac, a potom pobjegao. U sarajevskoj policiji su rekli da je o svemu obaviješten i kantonalni tužilac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana