Филмска крађа у кругу бањалучке Хирургије

Сања Амиџић
Филмска крађа у кругу бањалучке Хирургије

Бањалука - Полиција трага за лоповима који су украли BMW 530, власништво Есада Хаџиабдића из Бањалуке, са паркинга у кругу бањалучке Хирургије, у улици Здраве Корде. Крадљивци су бјежећи из круга ове здравствене установе пробили безбједоносну рампу на излазу.

У Центру јавне безбједности Бањалука јуче су потврдили да су непознате особе са паркинга у бањалучкој улици Здраве Корде отуђили возило BMW. Крађа возила пријављена је јуче око шест часова.

- Полиција је послије дојаве о поменутој крађи изашла на лице мјеста и након обављеног увиђаја о крађи је обавијестила и Окружно тужилаштво Бањалука - казали су у ЦЈБ Бањалука.

Како сазнајемо, власник возила Хаџиабдић је у ноћи између недјеље и понедјељка боравио у поменутој здравственој установи како би примио терапију, а свој аутомобил паркирао је у непосредној близини зграде Хирургије.

Паркинг ове здравствене установе ограђен је високом  оградом, а на улазима се налазе рампе које су под сталним надзором портирске службе. Претпоставља се да су лопови прескочили ограду круга и тако дошли до возила Хаџиабдића.

Власник украденог BMW-а Есад Хаџиабдић познат је одраније бањалучкој полицији. Против њега је недавно поднијела извјештај Окружном тужилаштву Бањалука због сумње да је приликом продаје земљишта у бањалучком насељу Старчевица преварио власника фирме "Техносинт" Јована Тодоровића за 230.000 марака.

Хаџиабдић је осумњичен да је приликом закључења уговора о купопродаји некретнина са Тодоровићем, нотару приложио фалсификовану пуномоћ својих брата и три сестре који су сувласници земље. Он је помоћу фалсификоване пуномоћи навео Тодоровића да с њим закључи уговор о купопродаји и да на његов рачун уплати 1.150.000 марака. Када су сувласници земље сазнали да је Хаџиабдић склопио уговор користећи њихове фалсификоване потписе, покренули су парнични поступак пред Основним судом у Бањалуци за утврђивање ништавности уговора. Послије овога Тодоровић је сувласницима исплатио још 230.000 марака, за колико му је нанесена штета. Против Хаџиабдића је полиција и крајем марта прошле године поднијела извјештај због сумње да је за 600.000 марака оштетио своје сестре и дјецу покојног брата.

Крађе возила на подручју Српске честа су појава, а према подацима полиције за  прва три мјесеца ове године у Бањалуци је украдено девет аутомобила. Лопови најчешће краду "голфове" и то двојке и четворке и "аудије".

Према подацима МУП-а РС, током прошле године на подручју Српске украдена су 143 аутомобила, а од тог броја на подручју Бањалуке украдено је 12 возила.

Пронађена возила 

Бањалучка полиција протеклог викенда је у улици Милице Стојадиновић Српкиње пронашла украдени аутомобил "застава 750", рекли су у ЦЈБ Бањалука. Популарни "фића" украден је у суботу, 25. јула, са паркинга у Церској улици.

- Такође, протеклог викенда у Кнежопољској улици пронађен је и украдени "ауди" који је нестао почетком овог мјесеца - рекли су у ЦЈБ Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана