Фејсбук групом светио се дјевојци

Б92
Фејсбук групом светио се дјевојци

Београд - Како Б92 незванично сазнаје, администратор странице на Фејсбуку са фотографијама обнажених тинејџерки из Србије, БиХ и Хрватске је тинејџер из Винковаца.

Он је био љут на своју дјевојку после раскида и прво је постављао њене фотографије.

Тинејџер из Винковаца направио је хаос тинејџеркама и њиховим родитељима широм Балкана. Ова група на Фејсбуку до сада има 56 хиљада пратилаца.

Родитељи дјеце чије су слике објављене слали су дописе друштвеној мрежи али власници Фејсбука сматрају да мјеста педофилији нема и да страница не може бити забрањења осим уколико не буду постављени неки експлицитнији садржаји.

"Жртве дигиталног насиља су у још сложенијој ситуацији јер је јавна осуда много снажнија и много већа јер се вијест о томе да је она жртва много брзо шири, много људи сазна за њену позицију која је прилично безизлазна", каже психолог Ана Мирковић.

Она организује неколико радионица које се баве заштитом дјеце од високотехнолошког односно дигиталног насиља. Каже да је основна заштита превенција и информисање дјеце и родитеља о томе које опасности вребају на интернету.

"Не постоји опција на интернету да ви поделите садржај са још само једном блиском особом. 50 посто људи подели пасворд или значајне податке са друштвених мрежа са својим партнером пријатељем, а 30 посто њих зажали због тога. Зато што су то ствари које се не деле. Ви можете да пошаљете фотографију само једној особи, али у тренутку када дође до неког разлаза, размимоилажења, раскида, та особа долази у изазов да то злоупотреби", упозорава Ана Мирковић.

Како Б92 сазнаје у полицији, Одјељење за високотехнолошки криминал МУП-а Србије прати ову страницу на Фејсбуку и мотри да ли у било ком тренутку на њој има елемената педофилије. Полиција ће реаговати уколико буде назнака било ког кривичног дјела на овом профилу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана