Фехиму Зулићу 31 година затвора за саучесништво у убиству Сеада Хајдаревића

faktor.ba
Фехиму Зулићу 31 година затвора за саучесништво у убиству Сеада Хајдаревића

Тузла - Кантонални суд Тузла првостепеном пресудом је казнио Фехима Зулића (35) из Тузле јединственом казном затвора од 31 године због саучесништва у убиству Сеада Хајдаревића, почињеног на окрутан начин у Тузли у новембру 2016. године, те због кривичних дјела одузимање туђе покретнине и недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

У априлу 2018. године, због убиства Хајдаревића, донесена је и правоснажна пресуда за саучесника Нерима Муласалиховића (48), такође настањен у Тузли, и изречена му је јединствена казна затвора у трајању од 19 година.

Подсјећамо, оптужницом Тужилаштва ТК Зулић и Муласалиховић се терете да су 21. новембра 2016. године, сат послије поноћи, маскирани ушли у кућу Хајдаревића у тузланском насељу Баре, напали га и задали му већи број удараца тупим предметима и шакама у предјелу главе и цијелог тијела, при чему је Зулић користио и дршку пиштоља. Потом су га везали и наставили ударати, те је Хајдаревић преминуо од посљедица повређивања. Након тога су отуђили његов аутомобил, одвезли се до оближњег насеља и аутомобил гурнули у провалију.

Зулићу је продужена мјера притвора, док се Муласалиховић по правоснажној пресуди налази на издржавању казне затвора, саопћено је из Тужилаштва ТК.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана