Fate Kadrić iz Minđura kod Pala odgovara za ubistvo majke sjekirom

Nebojša Tomašević
Fate Kadrić iz Minđura kod Pala odgovara za ubistvo majke sjekirom

Istočno Sarajevo - Fata Kadrić (59) iz Minđura kod Pala optužena je da je s više udaraca sjekirom ubila majku Aliju (90).

Optužnicu protiv nje nedavno je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a potvrdio Okružni sud u tom gradu. Prema optužnici, Fata je majku Aliju ubila 29. juna ove godine oko 6.30 časova ujutro. U optužnici stoji da ju je udarila više puta sjekirom po glavi i tijelu i usmrtila.

Obdukcijom je utvrđeno da je nesrećna žena zadobila višestruke prelome lobanje, tešku povredu mozga, a polomljeni su joj grudna kost i više rebara.

U optužnici se navodi da se krvava drama dogodila u hodniku porodične kuće, u kojoj su majka i kćerka živjele same.

Navodi se da je nakon što je ubila majku Fata telefonom pozvala Stanicu policije Pale i rekla šta je učinila.

Po izlasku na mjesto događaja policajci su utvrdili da su navodi iz prijave tačni. Osumnjičena za ubistvo imala je povrede zbog kojih je prevezena u Dom zdravlja u Palama, a nakon ukazne pomoći je i uhapšena.

Motiv ovog zločina nije saopšten ni nakon podizanja optužnice, ali mještani Minđura su nakon zločina kazali da sumnjaju da je Fata najvjerovatnije majku ubila u samoodbrani.

Prema njihovim riječima, Alija je ranije nasrtala na kćerku i u posljednjih nekoliko godina imala je teških psihičkih problema. Većina komšija porodice Kadrić je kazala da im se Fata žalila da se boji da zaspi s majkom u kući, jer ju je strah da će je napasti tokom noći i ubiti. Oni su tada ispričali da su čuli da je Alija na dan ubistva prva zaskočila i napala Fatu.

- Čula sam neke priče da je Alija kćerku napala u hodniku i počela da je davi te je pokušala da je ubije sjekirom. Fata je, međutim, iako je sama invalid i teško pokretna, nadjačala majku, otela joj sjekiru i usmrtila je - rekla je jedna mještanka Minđura, nakon zločina, ne želeći da joj se pominje ime.

Bolest

Mještani Minđura su ispričali da je Alija Kadrić bila psihički bolesna.

- Njeno zdravstveno stanje se pogoršalo u protekle dvije-tri godine. Stalno je omalovažavala kćerku, pravila probleme i vrijeđala je bez ikakvog razloga. Pričala je kako joj ona nije kćerka, a da njena prava djeca žive u drugim mjestima. Bojali smo se da će jednog dana teško povrijediti Fatu - ispričala je nakon zločina jedna od komšinica porodice Kadrić, ne želeći da joj se pominje ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana