Falsifikovani pasoš Sekulović platio 3.000 evra

N. T.
Falsifikovani pasoš Sekulović platio 3.000 evra

Sarajevo - Poznati srpski kriminalac Branislav Sekulović (54) iz Prištine kupio je za 3.000 evra falsifikovani pasoš BiH od Bobana Pećanca, koji je uhapšen u akciji "Kruna" zbog krađe identiteta građana.

Ovo je kazala tužilac Suada Pašić u Sudu BiH na ročištu za određivanje pritvora Sekuloviću.

Sekulović je uhapšen prije četiri dana na graničnom prelazu Brod sa pasošem izdatom na ime Mario Trivan. Nakon hapšenja on je predat MUP-u RS koji ga je ispitao i proslijedio Sudu BiH koji mu je odredio jednomjesečni pritvor.

Tužilaštvo BiH tereti Sekulovića za organizovani kriminal i da je bio dio grupe Pećanca i Daneta Bikića. Ova grupa je krala identitete stvarnih građana BiH koji uglavnom borave u inostranstvu. Na osnovu tih podataka izrađivana su falsifikovana dokumenta koja su koristili kriminalci.

Sekulović je na ročištu negirao da ima bilo kakve veze sa tom grupom, ali nije krio činjenicu da je koristio falsifikovani pasoš na ime Marija Trivana. Osim toga, kazao je da nema nikakve veze sa trostrukim ubistvom, za šta ga terete vlasti u Srbiji. Beogradsko pravosuđe ga je osumnjičilo da je 2007. godine likvidirao poslovne partnere  Darka Živkovića, Vladimira Samardžića i Dušana Pejovića. Od tada se za njim traga.

Nakon hapšenja utvrđeno je da je Sekulović boravio u Rusiji, gdje ima firmu, ali i u Moldaviji, Bjelorusiji, Ukrajini. Nedavno je došao u BiH kako bi produžio lažni pasoš, a neko vrijeme se krio na području Konjica. Ima prijavljenu adresu u Novoj Topoli kod Gradiške. Sekulović je tokom ročišta kazao da na adresi u Novoj Topoli nije često boravio, već da je platio stan unaprijed za dvije godine ako mu zatreba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana