Falsifikatima plaćali tikete u kladionicama

G. O.
Falsifikatima plaćali tikete u kladionicama

Banjaluka - Četiri mladića iz Banjaluke uhapšena su u policijskoj akciji "Stotka" zbog sumnje da su stavili u opticaj veću količinu falsifikovanih novčanica u apoenima od po 100 maraka, potvrđeno je u CJB Banjaluka.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su Aleksandar Balaban (20), Danijel Ninković (23), Igor Zarić (19) i Aleksandar Miletić (21) svi iz Banjaluke.

- Oni su došli u posjed veće količine falsifikovanog novca i zatim su te novčanice podvaljivali u kladionicu "AM sport", kafić i kladionicu "Dionis", kafić "AB" u Boriku i druge ugostiteljske objekte na području Banjaluke - pojasnio je izvor blizak istrazi.

Poslije hapšenja, na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda BiH, pretreseni su stanovi, pomoćne prostorije i automobili koje koriste osumnjičeni.

- U pretresima su pronađene falsifikovane novčanice od po 100 maraka, pištolj, municija i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljem postupku protiv osumnjičenih - rekli su u policiji.

Oni su pojasnili da su tokom istrage utvrdili da su njih četvorica u periodu od 26. do 30. marta ove godine stavili u pomet veću količinu falsifikovanih novčanica u sportske kladionice, ugostiteljske objekte i kioske u Banjaluci. Te novčanice su izuzete i biće predmet vještačenja.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su da upozoravaju građane na povećanu opreznost prilikom korišćenja novčanice od 100 maraka i u koliko dođu u posjed falsifikovanih novčanica da to prijave policiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana