Епилог акције „Дојава“: Насамарили 2.000 кладионичара

nezavisne.com
Епилог акције „Дојава“: Насамарили 2.000 кладионичара

Фоча - Полиција из Фоче је Окружном јавном тужилаштву Требиње поднијела 27 извјештаја, којим је исто толико лица пријављено за преваре и прање пара, односно да су оштетили око 2.000 наивних кладионичара из земаља некадашње Југославије, али и држава западне Европе.

Пријављени су, како се сумња, подизали паре у банкама и пошти у Фочи, те су на тај начин незаконито уграбили 1.278.872 КМ и 255.264 евра. Или, укупно близу 1,8 милиона марака.

Из ПУ Фоча увјеравају да ће рад на овој акцији, кодног назива „Дојава“, наставити и у наредном периоду.

Подсјетимо, та акција је почела у јуну, када је пало 17 осумњичених, а настављена је 10. новембра, када је ухапшено 12 мушкараца, од којих су се неки, дословно, бахатили парама које су „зарадили“, наручујући скупа пића по фочанским локалима.

Извор „Независних“, упућен у детаље истраге, потврдио је раније да је принцип на који су дјеловали поприлично вјешт. Радили су то преко друштвених мрежа.

За неку утакмицу узели би више могућих исхода. На примјер, да ће домаћин побиједити, или да ће гост побиједити, да ће бити неријешено. Исходе путем друштвених мрежа затим шаљу лаковјерним кладионичарима.

Заузврат добијају паре и, наравно - један исход утакмице бива тачан. Они који су изгубили, бивају блокирани на друштвеним мрежама, а онај ко би „прошао“, тада стекне додатно повјерење у дојављиваче, наводно, тачних резултата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана