Eлектричара из Лакташа убила струја

srpskacafe.com
Eлектричара из Лакташа убила струја

Лакташи - Шездесетосмогодишњи пензионисани електричар Милан Продановић, из Лакташа, погинуо је од струјног удара када је на шупи свог комшије постављао трофазну утичницу.

Како пише портал "srpskacafe.com", несрећа се догодила у недјељу око 13 часова на имању Младена Остојића у селу Кришковци код Лакташа.

"Продановић је раније код мене спроводио струју и звао сам га да ми постави трофазну утичницу. Искључили смо осигураче, он је све то спојио и схватио да је погријешио у једној фази. Кренуо сам да поново ископчам струју и рекао ми је да нема потребе да то радим. Под напоном је наставио да ради и дошло је до несреће", каже Остојић, преноси поменути портал.

Он претпоставља да је Продановић највјероватније изазвао кратак спор, што је довело до јаког струјног удара.

"Нешто је пукло, он је вриснуо и одлетио је неколико метара уназад. Одмах сам ископчао струју и позвао полицију и Хитну помоћ. Још неких пола сата је давао знаке живота, али нажалост љекари су по доласку само могли да констатују смрт", рекао је Остојић.

Полиција је извршила увиђај и о свему обавијестила дежурног тужиоца Зорицу Барош по чијем налогу је извршена обдукција којом је потврђено да је ријеч о несрећном случају, односно да је Продановић страдао од струјног удара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана