Експлоатацијом камена оштетили фирме за 607.000 КМ

Експлоатацијом камена оштетили фирме за 607.000 КМ 16.09.2017 10:44 | Н. Т.

Бањалука - Нада (58) и Зоран Трњак (68) те Сања Веселић (36) из Бањалуке пријављени су Окружном тужилаштву због сумње да су разним злоупотребама током експлоатације кречњака и доломита оштетили фирме "Пут" и "Планина" из Бањалуке за око 607.000 марака.

Њих је ухапсила бањалучка полиција, која их терети да су починили више кривичних дјела од 19. новембра 2015. до 24. јула ове године.

Према извјештају, Нада и Зоран Трњак били су директори у фирми "Пут" која је извлачила камен, а Веселићева "Планине" преко које су продавани прерађени камени агрегати.

- Осумњичена Нада Трњак је без уговора о концесији организовала експлоатацију и прераду техничког грађевинског кречњака и доломита, производњу и продају камених агрегата. Сачињавала је и лажну финансијску документацију. Зоран Трњак је омогућио ангажовање радника, постројења и механизације предузећа током поменутог посла - наведено је у полицијском извјештају.

Веселићевој се на терет ставља да је путем фирме "Планина" омогућила продају "Путових" камених агрегата који се користе у грађевинарству. Она је за ту продају користила неистиниту документацију, а у књигама је приказивала лажно пословање.

У Полицијској управи Бањалука, наводећи иницијале, казали су да Наду Трњак терете за недозвољену трговину и фалсификовање исправе. Зоран Трњак и Веселићева осумњичени су за злоупотребу овлашћења у привреди и фалсификовање или уништавање пословних или трговачких књига или исправа.

"Глас Српске" је покушао да контактира са осумњиченима, али их нисмо успјели добити путем телефона.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица