Ејубовић дјевојке одвезао у смрт и добио скоро 16 година затвора

Небојша Томашевић
Ејубовић дјевојке одвезао у смрт и добио скоро 16 година затвора

Сарајево - Алмир Ејубовић (19) осуђен је у сарајевском Кантоналном суду на 15 година и 10 мјесеци затвора јер је изазвао саобраћајну несрећу у којој су погинуле Ајла Ибрица (18), Нађа Нерадин (17) и Лејла Оруч (17), док је тешке повреде задобила Ајла Оруч.

Пресуду је изрекло вијеће којем је предсједавао судија Хусеин Делалић. Ејубовић је несрећу скривио 29. јуна, када је, возећи недозвољеном брзином од око 160 километара на час, возилом БМЊ Џ5 слетио с аутопута, налетио на заштитну ограду и забио се у стуб у мјесту Бутиле код Сарајева. Страдале дјевојке биле су са њим у аутомобилу. Ајла Ибрица и Нађа Нерадин су погинуле на мјесту, док је Лејла Оруч умрла у болници исто вече. Лејлина сестра Ајла је била је у коми и опоравила се након 21 дан. Ејубовић је такође био повријеђен, а када је напустио болницу одмах је ухапшен и одређен му је притвор. Судија Делалић је казао да је у вријеме несреће оптужени возио без важеће дозволе и са неприпадајућим таблицама на возилу.

- Грубо је прекршио саобраћајне прописе и возио брзином од око 160 километара на час тамо гдје је ограничење било 120, а коловоз био мокар. Он је у мјесту Бутиле из крајње лијеве траке скренуо удесно на пут за издвајање с аутопута према Сарајеву те изгубио контролу над возилом - појаснио је судија Делалић и истакао да се Ејубовић понашао крајње неодговорно и непромишљено, како према свом, тако и према животима његових сапутница.

Судија је истакао да је као олакшавајућу околност вијеће узело чињеницу да је Ејубовић млађа особа, те да до сада није кривично кажњаван и у моментима несреће није био пијан.

Судија је нагласио да је стекао утисак да Ејубовић не осјећа кајање. У пресуди је наведено да је прекршајно кажњаван неколико пута прије несреће. Ејубовићу је након изрицања пресуде продужен притвор који, према том рјешењу, може да траје до 7. фебруара идуће године.

Мјера

Осим затворске казне, Алмиру Ејубовићу је изречена и забрана управљања возилом у трајању од пет година. Ова мјера безбједности почеће да му тече након што одслужи затворску казну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана