Двојица браће из БиХ аустрији уређајем од 50 евра крали аута

nezavisne.com
Двојица браће из БиХ аустрији уређајем од 50 евра крали аута

Фото: Н.Н. | Двојица браће из БиХ осуђена у Аустрији: Уређјем од 50 Салцбург - Двојица браће из БиХ осуђена су у Аустрији за крађу "Фолксвагенових" возила, која су успијевали палити уз помоћ уређаја вриједног свега око 50 евра.

Његовом четири године млађем брату "одрезана" је условна казна од пет мјесеци, јер је, како је наведено, утврђено да је он углавном био возач старијем брату.

Међутим, пресуда њима двојици још није коначна, а релативно благе казне објашњавају се чињеницом да су они, како се тврди, били само дио организоване банде при чему аустријска полиција трага за још тројицом непознатих саучесника.

"Оперисали" су на подручју Салцбурга, Горње Аустрије и Баварске, а тајна њиховог "успјеха" крије се у једноставном електронском уређају под називом Drive Box, који кошта око 50 евра, а служи за разбијање блокаде мотора.

Крађа аутомобила, како јављају медији, трајала је само неколико секунди. Специјалним кључем отварали су браву возила, улазили у кабину, скидали блокаду мотора и одвозили аутомобил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана