Dvojica Banjalučana uhapšena zbog pokušaja ubistva

N. B.

Banjaluka - Dalibor Ćirić (35) i Admir Fifić (31) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da ubiju sugrađanina Danijela Topića Vilmu (31).

Policija tereti dvojac da su u banjalučkom naselju Borik u ponedjeljak nakon prepirke nožem izboli Topića u predjelu grudnog koša. Sva trojica su odranije poznati po krivičnim djelima.

Prema riječima očevidaca, napadu je prethodila žustra rasprava tokom koje je razbijeno staklo na automobilu jednog od napadača, koji je nakon uboda pobjegao u bijelom "golfu četiri".

Povrijeđeni je zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci gdje su mu konstatovane ubodne rane u predjelu desne strane grudnog koša.

- On je operisan i njegovo stanje je stabilno. Ostaće kod nas na praćenju stanja i liječenju - rekli su u UKC Banjaluka.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović rekla je da je u toku ispitivanje uhapšenih lica i utvrđivanje ostalih činjenica krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

Topić je 2011. godine osuđen na četiri godine i tri mjeseca zatvora zbog razbojništava koje je počinio 2008. i 2009. godine. Topić je 2008. godine provalio u stan Luke i Maje Bogdanović, napao ih i udario pesnicom. Godinu kasnije je, prijeteći nožem i šrafcigerom, od radnika kafića "Medžik star" oteo je 300 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana