Двојица Бањалучана осумњичена за пословну превару

Срна
Двојица Бањалучана осумњичена за пословну превару

Бањалука - Центар јавне безбједности Бањалука поднио је Окружном тужилаштву извјештај против двојице мушкараца чији су иницијали Д.Ј. и Ђ.Ј. из Бањалуке који су осумњичени за пословну превару и фалсификовање исправа, чиме су присвојили 84.256 КМ, саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

Као власник самосталне занатске радње у Бањалуци Д.Ј. је осумњичен да је починио кривично дјело пословна превара и фалсификовање или уништавање пословних или трговачких књига или исправа док је Ђ.Ј. као овлаштено лице осумњичен за пословну превару и фалсификовање исправа, наводи се у саопштењу.

Током октобра и новембра 2013. године Д.Ј. је при извршењу уговореног посла преузео робу од добављача једне фирме из Мостара, али је није платио, нити је провео кроз прописане пословне књиге.

Ђ.Ј. је фалсификовао уплатницу и употријебио је као доказ да је самостална занатска радња у којој је запослен, измирила дуг према фирми из Мостара, на основу чега му је испоручена нова количина робе која није плаћена.

Како је због неизмирених дугова фирма из Мостара обуставила испоруку робе самосталној занатској радњи из Бањалуке, Ђ.Ј. у име друге фирме из Бањалуке два пута наручио и преузео робу за коју је платио само дио новчаног износа.

Овим кривичним дјелима фирми из Мостара причињена је штета од 84.256 КМ, а у истом износу остварена је противправна имовинска корист за самосталну занатску радњу из Бањалуке, истичу из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана