Dvoje Kneževljana sugrađaninu pred trudnom suprugom demolirali auto

Nebojša Tomašević
Dvoje Kneževljana sugrađaninu pred trudnom suprugom demolirali auto

Kneževo - Policajac Nenad Radić (33) i njegov rođak Radomir Radić (20) iz Kneževa osumnjičeni su da su napali sugrađanina Srđana Mitrovića (22), te polupali njegov “golf”, saznaje “Glas Srpske”.

Incident se desio u nedjelju u prisustvu Srđanove trudne supruge Natalije, koja je, kako kaže, preživjela šok. Prema Srđanovim riječima napadači su ih pratili na putu iz Banjaluke prema kući do sela Mitrovići kod Kneževa. Istakao je da su ga prije toga ometali u saobraćaju svojim vozilima i da su bili pijani.

- Put od Banjaluke do Kneževa pretvorio mi se u noćnu moru. Vraćao sam se trudnom suprugom iz Banjaluke kada se ispred mene u mjestu Vidovo Vrelo uključio “golf 5” ili “golf 6”. Išao je ispred mene, te je vozač naglo kočio i ometao me, da bi nakon nekog vremena skrenuo i stao. Prošao sam ga, a nakon kilometar ispred mene se uključio plavi “pežo” te počeo da švera i ide iz trake u traku. Supruga se prepala. Jedva sam ga obišao rizikujući da sletim - rekao je Mitrović i dodao da su ga ubrzo “golf” i “pežo” sustigli i pokušali da mu blokiraju put.

Prema njegovim riječima, uspio je da im umakne na sporedni put i izađe iz vozila zajedno sa suprugom.

- Iz straha sam se parkirao dalje od svoje kuće. Međutim, ljudi koji su me pratili došli su do mog “golfa 2” i demolirali ga. Dok smo bježali čuo sam da psuju majku i prijete. Sve je to čuo moj otac Dalibor, koji je otišao da vidi šta se dešava i pesnicom ga je udario jedan od njih - kazao je Srđan.

Istakao je da su napadači nakon toga otišli i prijavili njega da ih je napao nožem, što tvrdi nije istina.

- Kasnije sam saznao da su to bili policajac Nenad Radić i njegov rođak Radomir. Ne znam zašto su to uradili, čuo sam da su bili pijani i kod jednog je u krvi bilo oko promil, a kod drugog 1,6 promila alkohola - kazao je Srđan Mitrović.

U policijskoj upravi Banjaluka kazali su da su ispitali N. R. i R. R. koje terete za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

- Policiji je 23. septembra prijavljeno da je u Mitrovićima kod Kneževa oštećen automobil. Zbog sumnje da su to učinili uhapšeni su N. R. i R. R. Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka je naložio da bude utvrđena njihova prekršajna odgovornost po osnovu Zakona o javnom redu i miru i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja. U toku je dokumentovanje predmeta - rekli su u policiji.

Strah

Natalija Todorović je istakla da ju je napad nasilnika jako uznemirio. Ona je kazala da su od napadača bježali i morali da se sakriju kod nekog drveta 500 metara udaljenog od kuće.

- Bježali smo od njih cijelim putem od Banjaluke. Zato smo automobil ostavili dalje od kuće i krenuli pješice kroz livade da nas ne otkriju. Dok smo bježali čula sam da su došli na mjesto gdje smo ostavili automobil i da ga lupaju. Psovali su i govorili: “Ubićemo vas, je..mo vam mater”. Jako me je bio strah i ni sada ne mogu da se skroz smirim - kazala je Todorovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana