Двоје Кнежевљана суграђанину пред трудном супругом демолирали ауто

Небојша Томашевић
Двоје Кнежевљана суграђанину пред трудном супругом демолирали ауто

Кнежево - Полицајац Ненад Радић (33) и његов рођак Радомир Радић (20) из Кнежева осумњичени су да су напали суграђанина Срђана Митровића (22), те полупали његов “голф”, сазнаје “Глас Српске”.

Инцидент се десио у недјељу у присуству Срђанове трудне супруге Наталије, која је, како каже, преживјела шок. Према Срђановим ријечима нападачи су их пратили на путу из Бањалуке према кући до села Митровићи код Кнежева. Истакао је да су га прије тога ометали у саобраћају својим возилима и да су били пијани.

- Пут од Бањалуке до Кнежева претворио ми се у ноћну мору. Враћао сам се трудном супругом из Бањалуке када се испред мене у мјесту Видово Врело укључио “голф 5” или “голф 6”. Ишао је испред мене, те је возач нагло кочио и ометао ме, да би након неког времена скренуо и стао. Прошао сам га, а након километар испред мене се укључио плави “пежо” те почео да швера и иде из траке у траку. Супруга се препала. Једва сам га обишао ризикујући да слетим - рекао је Митровић и додао да су га убрзо “голф” и “пежо” сустигли и покушали да му блокирају пут.

Према његовим ријечима, успио је да им умакне на споредни пут и изађе из возила заједно са супругом.

- Из страха сам се паркирао даље од своје куће. Међутим, људи који су ме пратили дошли су до мог “голфа 2” и демолирали га. Док смо бјежали чуо сам да псују мајку и пријете. Све је то чуо мој отац Далибор, који је отишао да види шта се дешава и песницом га је ударио један од њих - казао је Срђан.

Истакао је да су нападачи након тога отишли и пријавили њега да их је напао ножем, што тврди није истина.

- Касније сам сазнао да су то били полицајац Ненад Радић и његов рођак Радомир. Не знам зашто су то урадили, чуо сам да су били пијани и код једног је у крви било око промил, а код другог 1,6 промила алкохола - казао је Срђан Митровић.

У полицијској управи Бањалука казали су да су испитали Н. Р. и Р. Р. које терете за оштећење и одузимање туђе ствари.

- Полицији је 23. септембра пријављено да је у Митровићима код Кнежева оштећен аутомобил. Због сумње да су то учинили ухапшени су Н. Р. и Р. Р. Дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука је наложио да буде утврђена њихова прекршајна одговорност по основу Закона о јавном реду и миру и Закона о основама безбједности саобраћаја. У току је документовање предмета - рекли су у полицији.

Страх

Наталија Тодоровић је истакла да ју је напад насилника јако узнемирио. Она је казала да су од нападача бјежали и морали да се сакрију код неког дрвета 500 метара удаљеног од куће.

- Бјежали смо од њих цијелим путем од Бањалуке. Зато смо аутомобил оставили даље од куће и кренули пјешице кроз ливаде да нас не открију. Док смо бјежали чула сам да су дошли на мјесто гдје смо оставили аутомобил и да га лупају. Псовали су и говорили: “Убићемо вас, је..мо вам матер”. Јако ме је био страх и ни сада не могу да се скроз смирим - казала је Тодоровићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана