Dvojac priznao pljačku Onogošta

N. T.
Dvojac priznao pljačku Onogošta

Sokolac - Policija je uhapsila Aleksandra M. (25) iz Bojana B. (29), obojica iz Sokoca, zbog sumnje da su prijeteći pištoljem opljačkali prodavnicu "Onogošt" u tom gradu.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, navodeći njihove inicijale, saopšteno je da su uhapšeni u ponedjeljak, a pljačku su počinili dva dana ranije.

U policiji su istakli da su osumnjičeni otkriveni nakon intenzivne istrage tokom koje je policija došla do saznanja koja ukazuju na to da su Aleksandar i Bojan pljačkaši.

- Nakon ispitivanja u policiji i A. M. i B. B. su priznali da su počinili djelo za koje ih sumnjičimo. Tokom ispitivanja odali su i mjesto gdje su sakrili gasni pištolj, garderobu i kapu fantomku koju su koristili tokom pljačke. Ti predmeti su pronađeni i poslati na vještačenje da bi mogli da posluže kao dokaz na sudu - rekli su u policiji.

Dodali su da će osumnjičeni biti pušteni da se brane sa slobode, a protiv njih će biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Aleksandar i Bojan prodavnicu "Onogošt" opljačkali su 6. februara oko 19 časova. Tada je jedan od njih dvojice ušao maskiran i naoružan u prodavnicu te oružjem zaprijetio radnici, tražeći novac. Izvor blizak istrazi je kazao da se radnica u tom trenutku uplašila, tako da nije reagovala na njegove zahtjeve, pa je razbojnik sam iz kase uzeo određenu količinu novca. Nakon toga je istrčao napolje, gdje ga je čekao drugi razbojnik, koji je čuvao stražu. Obojica su potom pobjegla u nepoznatom pravcu.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su poznati policiji kao sitni lopovi, ali nisu privođeni zbog težih krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana