Двојац признао пљачку Оногошта

Н. Т.
Двојац признао пљачку Оногошта

Соколац - Полиција је ухапсила Александра М. (25) из Бојана Б. (29), обојица из Сокоца, због сумње да су пријетећи пиштољем опљачкали продавницу "Оногошт" у том граду.

Из Центра јавне безбједности Источно Сарајево, наводећи њихове иницијале, саопштено је да су ухапшени у понедјељак, а пљачку су починили два дана раније.

У полицији су истакли да су осумњичени откривени након интензивне истраге током које је полиција дошла до сазнања која указују на то да су Александар и Бојан пљачкаши.

- Након испитивања у полицији и А. М. и Б. Б. су признали да су починили дјело за које их сумњичимо. Током испитивања одали су и мјесто гдје су сакрили гасни пиштољ, гардеробу и капу фантомку коју су користили током пљачке. Ти предмети су пронађени и послати на вјештачење да би могли да послуже као доказ на суду - рекли су у полицији.

Додали су да ће осумњичени бити пуштени да се бране са слободе, а против њих ће бити достављен извјештај надлежном тужилаштву.

Александар и Бојан продавницу "Оногошт" опљачкали су 6. фебруара око 19 часова. Тада је један од њих двојице ушао маскиран и наоружан у продавницу те оружјем запријетио радници, тражећи новац. Извор близак истрази је казао да се радница у том тренутку уплашила, тако да није реаговала на његове захтјеве, па је разбојник сам из касе узео одређену количину новца. Након тога је истрчао напоље, гдје га је чекао други разбојник, који је чувао стражу. Обојица су потом побјегла у непознатом правцу.

Према незваничним информацијама, они су познати полицији као ситни лопови, али нису привођени због тежих кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана