Двије жене у ћелији на Туњицама: Осуђена за збадање шиша оптужену за дављење

nezavisne.com
Двије жене у ћелији на Туњицама: Осуђена за збадање шиша оптужену за дављење

Бањалука - Бјелица Бијелић (66), Бањалучанка оптужена да је задавила свог супруга Душана (85), ћелију у Казнено-поправном заводу Бањалука дијели са суграђанком Кристином Јовковић (32), раније осуђеном да је ножем на смрт избола свог тадашњег момка Александра Мујчиновића (44).

Бијелићева се, наиме, налази у притвору на Туњицама, а незванично сазнајемо да се она добро слаже са Јовковићевом, те да се међусобно помажу, па тако Кристина шиша косу старијој цимерки, док Бјелица Јовковићевој даје новац за цигарете.

Бијелићевој је данас почело суђење, а она је, по ријечима њених комшиница Анкице Рачић и Стаке Топић, дуже вријеме прије злочина свом мужу пријетила и тукла га.

Устврдиле су да је Бијелићева у посљедње вријеме била тешке нарави и да се свађала са дијелом комшија, док за несрећног старца тврде да је био миран и повучен.

"Она га је углавном нападала, вријеђала, а жалио нам се да га је и тукла. Говорио је да је пријетила да ће га убити", испричала је Рачићева.

Њене изјаве умногоме се поклапају са тврдњом Топићеве, а која је прва видјела мртвог Душана у кући.

"Звала ме Бјелица и рекла да је Душан умро, да дођем и да позовем једну комшиницу, да она донесе ракије. Када сам ушла у њихову кућу, он је лежао на стомаку, а испод главе му је била тепсија и у њој доста крви. За то вријеме она је сједила мирно на каучу и рекла: 'Има Бога, шта је он мени све радио.' Онда је рекла да јој је жао и почела да плаче", присјетила се Топићева.

Топићева је нагласила и да јој је оптужена испричала да је Душан дан раније наводно покушао самоубиство, а да га је она "једва спасила да се не објеси у шупи".

На питање Милана Петковића, браниоца оптужене, да ли је икада видјела да Бјелица туче Душана,

Топићева је рекла да није, а исто је потврдила и Рачићева. Комшинице, уједно, тврде да је Бјелица била склона алкохолу.

Оптужница Окружног јавног тужилаштва Бањалука Бијелићеву терети да је 4. априла ове године осамдесетпетогодишњака више пута шаком ударила у главу, а затим га с обје руке обухватила и стезала у предјелу врата, истовремено својом тежином притишћући му грудни кош. Он је преминуо истог дана.

Управо по оптужници бањалучког тужилаштва, подсјетимо,

Кристина Јовковић осуђена је на 12 година затвора за убиство Мујчиновића, почињено с 11 убода ножем у ноћи између 18. и 19. новембра прошле године, у кући у бањалучкој Солунској улици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана