Dvije saobraćajne nesreće na putevima u BiH

Nevena Bunić
Dvije saobraćajne nesreće na putevima u BiH

Olovo, Laktaši - Dvije osobe su poginule, a jedna je teško povrijeđena u saobraćajnim nesrećama koje su se desile proteklog vikenda na putevima u BiH.

Z. E. (20) iz Sarajeva poginuo je u sudaru "pasata" i kombija na magistralnom putu Sarajevo - Tuzla u mjestu Olovske Luke kod Olova, dok je njegov brat Z. E. (23) teško povrijeđen.

Saobraćajna nesreća desila se juče, a nastradali mladić upravljao je "pasatom", dok je njegov brat bio na mjestu suvozača. Za volanom kombija bio je Š. D. (30) iz Živinica, a s njim je u vozilu bio i Š. S. (56). Okolnosti zbog kojih je došlo do stravičnog sudara još nisu poznate. Na lice mjesta došli su policija i ekipa Hitne pomoći koji su teško povrijeđenu braću prevezli u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

- Nakon nesreće Z. E. i Z. E. su prevezeni u KCUS, gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt vozača "pasata" Z. E. (20) - rekli su u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.

Nezvanično, stariji brat je zadobio teške povrede. Vozač i suvozač iz kombija lakše su povrijeđeni.

Policija je obavila uviđaj na mjestu nesreće, a saobraćaj na toj dionici je bio u potpunosti obustavljen za vrijeme trajanja uviđaja.

Dan ranije, u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Klašnice - Prnjavor, u Boškovićima kod Laktaša, poginuo je Ljubinko Savić (50) iz Velikog Blaška kod Laktaša. On je nastradao u sudaru "reno megana" i kamiona "man".

Nesrećni Savić bio je za volanom "renoa", dok je teretnjakom upravljao Milorad Milošević (36) iz Trna kod Laktaša.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva Tanja Mrđa i laktaška policija.

Mrđa je naložila detaljnu istragu, kao i sva potrebna vještačenja radi utvrđivanja tačnog uzroka nesreće.

Naložena je i obdukcija tijela nastradalog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci.

Sudar sa hitnom

U sudaru vozila Hitne pomoći i "golfa" u Ribičkom mostu kod Konjica u subotu povrijeđeni su vozači ovih automobila. U policiji se nisu izjašnjavali o stepenu povreda.

- Obavili smo uviđaj na licu mjesta. Više informacija imaćemo nakon vještačenja - naveli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana