Fudbaler Borca Stojan Tomić umro od posljedica srčanog udara

B. R.
Fudbaler Borca Stojan Tomić umro od posljedica srčanog udara

Šamac - Igrač Fudbalskog kluba “Borac” iz Šamca Stojan Tomić (22) preminuo je na terenu od posljedica srčanog udara - tim povodom predsjednik FK “Borac” Nenad Lukić ističe da su ovo teški trenuci za kompletan klub i sve ljubitelje sporta u Šamcu.

Lukić je izrazio duboko saučešće rodbini preminulog i zahvalio ljekarskoj službi domaćina Dervente i “Borca” za pomoć.

On je pojasnio da se ljekarskim, pregledima u FK “Borac” posvećuje velika pažnja i da se obavljaju svakih šest mjeseci.

Kada je riječ o Tomićevom slučaju, Lukić je napomenuo da ima saznanja da je preminuli imao određenih zdravstvenih problema.

- Imamo saznanja da je imao određenih zdravstvenih problemak koji se tiču srca. On je iz FK “Modriča”, dok je bio njihov član, upućen na dodatne pretrage. Pregledan je u Beogradu i dobio je odobrenje da se bavi sportom – kaže Lukić.

Mladi Tomić je karijeru počeo u u Modriči, a u šamački “Borac” došao u zimskom prelaznom periodu.

Bio je izuzetan momak i mnogo je volio sport.

Lukić je, komentarišući dilemu da li fudbalske utakmice treba da se igraju na 40 stepeni Celzijusa, rekao da nije vrijeme da se sada priča o tome.

- Naš sistem je da vodimo brigu o sportistima i sportu i da se bavimo sportom, a oni koji odlučuju - neka se zamisle - pojasnio je Lukić.

Kapiten “Borca” Bojan Pupčević kaže da je Tomićeva smrt - tragedija te da su slične stvari gledali na televiziji i mislili da je nemoguće da se njima desi.

- Uslovi su bili teški za igru. Kada je ušao u igru, protrčao je kraj mene i pao unazad. Mislio sam da se onesvijestio i pitao sam ga - šta se desilo. Vidio sam da ne reaguje. Okrenuo sam ga na bok, ali mislim da je on već tada bio mrtav. Pokušali su da ga reanimiraju... Šokiran sam - kaže Pupčević.

Stojan Tomić je preminuo tokom baraž utakmice za ulazak u Prvu ligu Republike Srpske između FK “Tekstilac” iz Dervente i FK “Borac” Šamac.

U 68. minutu utakmice on je iznenada pao, a da prethodno nije imao fizički kontakt sa drugim igračima.

Nakon ukazane medicinske pomoći ljekara domaće ekipe vozilom Hitne pomoći prevezen je u Dom zdravlja Derventa, gdje je pokušana reanimacija.

                                                                                      

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana