Dva života ugašena na drumu tokom vikenda

Sanja Amidžić
Dva života ugašena na drumu tokom vikenda

Usora, Donji Vakuf, Srebrenik - Dvije osobe su poginule, a pet je povrijeđeno u saobraćajnim nesrećama koje su se proteklog vikenda dogodile na području Usore, Donjeg Vakufa i Srebrenika.

Vozač A. S. (25) iz Maglaja poginuo je juče u mjestu Žabljak u opštini Usora kada se "audijem" sudario sa "folksvagen polom". U sudaru je lakše povrijeđen i suvozač u "audiju".

Prema nezvaničnim informacijama, u toj nesreći, do koje je došlo na nepreglednom dijelu puta, učestvovalo je čak osam vozila. Samo pukom srećom u drugim automobilima nije bilo povrijeđenih. Nesreća se dogodila oko jedan čas iza ponoći, a policija sumnja da je uzrok neprilagođena brzina vožnje uslovima puta.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nisu mogli da otkrivaju detalje, navodeći da još sklapaju kockice.

- Policija je poslije uviđaja nastavila rad na utvrđivanju uzroka saobraćajne nesreće i više informacija biće poznato nakon istrage - kazali su u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 18.30 časova kod Donjeg Vakufa poginula je jedna osoba, dok su dvije teško povrijeđene. U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona juče nisu saopštili identitet osobe koja je poginula u sudaru "forda" i "audija".

Prema nezvaničnim informacijama, poginuo je muškarac koji se nalazio u "fordu", dok su teže povrijeđeni H. N. iz Jajca i S. M. iz Donjeg Vakufa. Šta je uzrok ove saobraćajne nesreće biće poznato nakon policijske istrage.

U direktnom sudaru dva "pežoa" u Špionici kod Srebrenika teško je povrijeđen vozač M. G. (23) iz tog mjesta i suvozač iz drugog automobila E. S. iz Živinica. Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja u Srebreniku, a potom je vozač zbog težine povreda prebačen u tuzlansku bolnicu. Ljekari se juče nisu izjasnili o stepenu povreda ovog mladića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana