Два судара у пречнику од пола километра у Карановцу код Бањалуке

Н. Т.
Два судара у пречнику од пола километра у Карановцу код Бањалуке

Бањалука - Двије особе су повријеђене у судару "аудија" и "фолксваген џете" који се јуче ујутро догодио у Карановцу код Бањалуке. Повријеђен је возач "аудија" Борислав Вученовић и сувозач из "џете" Нихад Башић.

Несрећа се догодила око 8.30 часова, а само десет минута послије на 500 метара даље од ове несреће према Карановцу  сударили су се "голф" и "пежо 405".  У овој несрећи није нико повријеђен.

Из ЦЈБ Бањалука је потврђено да су се несреће догодиле  и да су у судару "аудија" и "џете" двије особе повријеђене.

- У току је истрага у циљу утврђивања узрока несреће. Повријеђенима је помоћ указана у болници у Бањалуци и они нису задобили озбиљније повреде - рекли су у ЦЈБ Бањалука.

Возач "џете" Муниб Зец, који није повријеђен, испричао је да се све брзо догодило.

- Ишао сам из правца Јајца према Бањалуци и у сусрет мени је долазио "ауди" који је мало прешао бијелу линију. Мислим да сам и ја ишао близу линије па је дошло до судара. Од силине удара оба смо се окренули на коловозу. Нисам могао одмах изаћи из возила и помогли су нам случајни пролазници. - испричао је Зец.

Припадник Оружаних снага БиХ Абаз Крако први је наишао на судар "џете" и аудија" и помогао у извлачењу повријеђених.

- Чим сам видио судар одмах сам изашао да помогнем. Возач "аудија" ударио је главом у вјетробранско стакло и покушавао је изаћи, али није могао јер су врата згужвана. Једва смо их отворили и извукли га. Нису могли сами  да изађу ни путници из "џете" јер је је њихово ауто с бока било уништено па смо им помогли - рекао је Крако.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана