Два мушкарца упала у набујалу Миљацку, потрага у току

klix.ba
Два мушкарца упала у набујалу Миљацку, потрага у току

Сарајево - Двије особе упале су ноћас у корито ријеке Миљацке у сарајевском насељу Долац Малта, а према подацима Кантоналне управе цивилне заштите КС, за њима се још увијек трага.

Како сазнајемо на мјесту несреће, у ријеку је прво упао један младић, а конобар из оближњег кафића је скочио за њим. Обојица су нестала у набујалој Миљацки.


На терену су припадници Горске службе спашавања станица Сарајево, Цивилне заштите, сарајевске полиције и ватрогасци.

Незванично, ријеч је о два мушкарца млађе животне доби. Водостај Миљацке је повећан у протеклим данима због наглог топљења снијега.

Диспечерски центар Професионалне ватрогасне јединице Кантоналне управе цивилне заштите Кантона Сарајево примио је дојаву о инциденту у 02:28 сати од Полицијске станице Ново Сарајево.

„Кантонални оперативни центар цивилне заштите је одмах обавијестио директора Управе цивилне заштите Кантона Сарајево и његовог помоћника за мјере заштите и спашавања, који су одмах изашли на терен, као и припадници Професионалне ватрогасне јединице Управе цивилне заштите Кантона Сарајево с једним ватрогасним возилом са специјалном опремом за спашавање на води те припадници МУП-а Кантона Сарајево“, саопштено је из Кантоналне управе цивилне заштите.

Такође су обавијештене и општинске службе цивилне заштите Ново Сарајево и Нови Град.

У приправност је стављена и наша Горска служба спашавања чији ће се припадници у јутарњим сатима укључити у акцију претраге и спашавања двије непознате особе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана