Дуцановић и Кукрика шверцовали дуван и цигарете вриједне 90.000 марака

Невена Бунић
Дуцановић и Кукрика шверцовали дуван и цигарете вриједне 90.000 марака

Бањалука - Бањалучани Веселко Дуцановић (54) и Драгомир Кукрика (51) ухапшени су због сумње да су шверцовали већу количину цигарета и резаног дувана чија је тржишна вриједност већа од 90.000 марака.

- На основу наредбе Суда БиХ претресене су стамбене просторије и помоћни објекти које користе осумњичени на двије локације у Бањалуци. Пронађено је 3.200 штека цигарета разних врста без акцизних маркица и са акцизним маркицама Црне Горе, као и шест врећа резаног дувана - рекли су у Полицијској управи Бањалука.

У Полицијској управи су, наводећи иницијале, рекли да су хапшење у уторак извели у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Након испитивања осумњичени су пуштени на слободу, а против њих ће бити поднесен извјештај Тужилаштву БиХ за кривично дјело недозвољени промет акцизних производа.

Ухапшени Дуцановић од раније је познат по сличним незаконитим радњама.

Он је 2014. године оптужен за шверц 6.000 кутија разних цигарета чија је вриједност износила око 24.000 КМ. Наведене цигарете оптужени је смјестио у свој "пасат", а открили су га гранични полицајци БиХ на магистралном путу код Новог Града.

Двије године раније у акцији "Ливар" ухапшен је заједно са још петорицом мушкараца због недозвољене трговине цигарета и друге акцизне робе у вриједности од 45.000 КМ. Шесторка је пријављена да су дужи период набављали веће количине цигарета са подручја Србије те их незаконито продавали на подручју Бањалуке и Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана