Državljanka Hrvatske nudeći masažu i odjeću opelješila dva starca

Nebojša Tomašević
Državljanka Hrvatske nudeći masažu i odjeću opelješila dva starca

Kozarska Dubica - Državljanka Hrvatske Fanika Đurđević (65) iz Garešnice osumnjičena je da je nudeći usluge masaže te prodajući masažere i odjeću ukrala 1.800 maraka i 8.500 evra od dva starca iz Kozarske Dubice.

Ovu lažnu maserku policija tereti da je prvu krađu počinila u januaru 2015. godine, kada je lažno nudeći usluge masaže opelješila T. R. u Kozarskoj Dubici, od koga je ukrala 1.800 KM.

Drugu krađu Đurđevićeva je počinila na sličan način u maju ove godine, kada je od P. D. ukrala 8.500 evra nudeći mu na prodaju raznu odjeću. Zajedno s ovom prevarantkinjom u krađama je učestvovala još jedna žena, čiji identitet nije poznat i za kojom se traga.

Nezvanično saznajemo da je način krađa u oba slučaja bio sličan i da je jedna od prevarantkinja preturala starcima po kući dok ih je druga zamajavala svojom pričom. Đurđevićeva i njena nepoznata saradnica opelješile su starca T. R. u Kozarskoj Dubici 22. januara 2015. godine kada su došle do njegove kuće nudeći mu masažer i usluge masaže.

Ne sluteći da će biti pokraden starac ih je pustio u kuću. Dok ga je jedna od njih masirala i pričala mu o masažeru, druga je preturala po kući i ukrala novac. Nakon toga su obje pobjegle, a starac nije ni znao da je pokraden dok nije otišao u sobu i vidio da je ispreturana.

Na sličan način Đurđevićeva i njena saradnica ojadile su i P. D., takođe iz Kozarske Dubice, u čiju kuću su došle 9. maja nudeći mu na prodaju raznu odjeću. Opet je jedna od njih pričom zamajavala starca, dok je druga, koristeći njegovu nepažnju, obišla sve sobe i ispreturala stvari u potrazi za novcem i nakitom. Kada je pronašla pare, obje su se pozdravile sa svojom žrtvom i nestale prije nego što je on shvatio da je pokraden.

Iz Policijske uprave (PU) Prijedor, navodeći inicijale, kazali su da je Đurđevićeva uhapšena tokom vikenda na graničnom prelazu Izačić, na osnovu potjernice zbog pomenutih krađa.

- Osumnjičenu Đ. F. teretimo za krađu i tešku krađu i protiv nje će biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu. Istraga u ovom slučaju se nastavlja - rekli su u PU Prijedor.

Istakli su da je u posljednje vrijeme na području prijedorske regije zabilježeno više slučajeva krađe tokom kojih su lažni prodavci masažera i odjeće pelješili naivne kupce.

U policiji su rekli da za sada imaju informacije da nepoznati muškarac i žena posjećuju starije ljude kojima nude na prodaju odjeću, masažere i druge stvari da bi ih pokrali. U policiji su apelovali na građane da budu oprezniji prilikom posjete nepoznatih prodavaca svega i svačega.

Lažni doktori

Policiji u Prijedoru 10. novembra prijavljeno je da su dvije nepoznate žene ušle su u kuću F. I. u mjestu Hambarine, te se lažno predstavile kao doktorice koje koji pružaju pomoć starim i bolesnim licima.

Prevarantkinje su iskoristile nepažnju F. I. i ukrale mu 600 evra. Sličan slučaj zabilježen je i sredinom oktobra kada je državljanka Srbije Snežana B. (54) nudeći usluge masaže ukrala 800 KM od muškarca u Šekovićima (63), koga je prethodno omamila nepoznatom drogom i onesvijestila. Trenutak gubitka svijesti maserka je iskoristila da bi mu uzela novac i telefon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana