Држављанка Хрватске нудећи масажу и одјећу опељешила два старца

Небојша Томашевић
Држављанка Хрватске нудећи масажу и одјећу опељешила два старца

Козарска Дубица - Држављанка Хрватске Фаника Ђурђевић (65) из Гарешнице осумњичена је да је нудећи услуге масаже те продајући масажере и одјећу украла 1.800 марака и 8.500 евра од два старца из Козарске Дубице.

Ову лажну масерку полиција терети да је прву крађу починила у јануару 2015. године, када је лажно нудећи услуге масаже опељешила Т. Р. у Козарској Дубици, од кога је украла 1.800 КМ.

Другу крађу Ђурђевићева је починила на сличан начин у мају ове године, када је од П. Д. украла 8.500 евра нудећи му на продају разну одјећу. Заједно с овом преваранткињом у крађама је учествовала још једна жена, чији идентитет није познат и за којом се трага.

Незванично сазнајемо да је начин крађа у оба случаја био сличан и да је једна од преваранткиња претурала старцима по кући док их је друга замајавала својом причом. Ђурђевићева и њена непозната сарадница опељешиле су старца Т. Р. у Козарској Дубици 22. јануара 2015. године када су дошле до његове куће нудећи му масажер и услуге масаже.

Не слутећи да ће бити покраден старац их је пустио у кућу. Док га је једна од њих масирала и причала му о масажеру, друга је претурала по кући и украла новац. Након тога су обје побјегле, а старац није ни знао да је покраден док није отишао у собу и видио да је испретурана.

На сличан начин Ђурђевићева и њена сарадница ојадиле су и П. Д., такође из Козарске Дубице, у чију кућу су дошле 9. маја нудећи му на продају разну одјећу. Опет је једна од њих причом замајавала старца, док је друга, користећи његову непажњу, обишла све собе и испретурала ствари у потрази за новцем и накитом. Када је пронашла паре, обје су се поздравиле са својом жртвом и нестале прије него што је он схватио да је покраден.

Из Полицијске управе (ПУ) Приједор, наводећи иницијале, казали су да је Ђурђевићева ухапшена током викенда на граничном прелазу Изачић, на основу потјернице због поменутих крађа.

- Осумњичену Ђ. Ф. теретимо за крађу и тешку крађу и против ње ће бити достављен извјештај надлежном тужилаштву. Истрага у овом случају се наставља - рекли су у ПУ Приједор.

Истакли су да је у посљедње вријеме на подручју приједорске регије забиљежено више случајева крађе током којих су лажни продавци масажера и одјеће пељешили наивне купце.

У полицији су рекли да за сада имају информације да непознати мушкарац и жена посјећују старије људе којима нуде на продају одјећу, масажере и друге ствари да би их покрали. У полицији су апеловали на грађане да буду опрезнији приликом посјете непознатих продаваца свега и свачега.

Лажни доктори

Полицији у Приједору 10. новембра пријављено је да су двије непознате жене ушле су у кућу Ф. И. у мјесту Хамбарине, те се лажно представиле као докторице које који пружају помоћ старим и болесним лицима.

Преваранткиње су искористиле непажњу Ф. И. и украле му 600 евра. Сличан случај забиљежен је и средином октобра када је држављанка Србије Снежана Б. (54) нудећи услуге масаже украла 800 КМ од мушкарца у Шековићима (63), кога је претходно омамила непознатом дрогом и онесвијестила. Тренутак губитка свијести масерка је искористила да би му узела новац и телефон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана