Држављанин Србије узео паре намијењене за лијечење дјечака

 Држављанин Србије узео паре намијењене за лијечење дјечака 22.09.2018 17:50 | Невена Бунић

Градишка - Предсједник хуманитарног удружења "Мој живот је у вашим рукама" из Градишке, држављанин Србије Ненад Недељковић (50) осумњичен је да је присвојио 6.000 КМ намијењених за лијечење дјечака Милана Церовца (4) из Добоја који је оболио од леукемије, сазнаје "Глас Српске".

Недељковић је од септембра до децембра прошле године путем разних акција прикупљао новац за лијечење   малишана.

- Донираних 6.000 КМ од само једне акције није уплатио на жиро рачун родитеља, већ је пребацио на свој рачун, не марећи за стање болесног дјечака. На тај начин обмануо је и родитеље и донаторе - рекао је извор близак истрази.

Отац обољелог малишана Далибор Церовац није желио много да коментарише откривену превару.

- Знам да је Недељковић пријављен тужилаштву и због тога сам раније дао изјаву у полицији. Није ми дјеловао као преварант. Ипак, дио прикупљеног новца од неких акција пребацио је на наш жиро рачун - казао је Церовац и додао да не може да даје више информација због истраге која је у току.

У Полицијској управи Градишка рекли су, наводећи иницијале, да Недељковића терете за превару.

- Против Н. Н. поднијели смо извјештај Окружном тужилаштву у Бањалуци - рекли су у полицији.

Незванично сазнајемо да пријављеног хуманитарца сумњиче и да је путем разних других акција преварио и друге становнике Српске.

Предсједник Удружења за помоћ недовољно развијеним лицима из Градишке Драгослав Шиник каже да да је његово удружење полицији пријавило сумњиво понашање Недељковића.

- Нико од чланова удружења "Мој живот је у вашим рукама" нема дјецу са посебним потребама, а воде се као организација која помаже такве малишане и породице. Они су обично у сеоским подручјима ишли од куће до куће и прикупљали новац, а организовали су и акције у школама и тржним центрима - казао је Шиник.

Нисмо успјели да ступимо у контакт са осумњиченим Недељковићем јер је број телефона удружења "Мој живот је у вашим рукама" био искључен.

Дјечак се осјећа боље

Обољели малишан Милан Церовац тренутно се налази код родитеља у Добоју.

- Милан је боље него прије. Редовно иде на контроле у Универзитетски клинички центар у Бањалуци и вјерујемо у његово оздрављење - казао је отац малишана Далибор Церовац.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица