Državljanin Francuske plaćao lažnim evrima

G. P.
Državljanin Francuske plaćao lažnim evrima

Vlasenica - Protiv Ramiza Đuzdanovića (22), državljanina Francuske, Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor zbog sumnje da je pustio u promet veću količinu falsifikovanih novčanica u apoenima od po deset i 20 evra, potvrdio je portparol Tužilaštva Boris Grubešić.

Vlasenička policija uhapsila je Đuzdanovića 19. aprila u selu Luke u pograničnoj zoni između opština Vlasenica i Kladanj.

- Prilikom hapšenja kod osumnjičenog smo pronašli 15 falsifikovanih novčanica od po 20 evra, a u prostorijama u kojima je boravio još 800 falsifikovanih evra - kazao je komandir Policijske stanice Vlasenica Dragan Jovičić.

On je istakao da su zahvaljujući saradnji sa policijom u FBiH došli do saznanja da je osumnjičeni na području opštine Breza posjedovao još 4.000 falsifikovanih evra.

Prema Jovičićevim riječima, operativnim radom utvrđeno je da je Đuzdanović dan prije hapšenja falsifikovanim evrima plaćao robu i usluge u opštinama Milići i Šekovići.

Plaćanje lažnom novčanicom policiji je prijavljeno 18. aprila iz jedne prodavnice u šekovićkom naselju Tišča. Policija je odmah izuzela spornu novčanicu i preliminarnim vještačenjem utvrđeno je da je riječ o falsifikovanoj novčanici. Dodatnom istragom policija je na benzinskoj pumpi u Milićima pronašla još jednu falsifikovanu novčanicu sa istim serijskom brojem.

Za vlaseničke policajce bio je to signal za akciju. Poslije prikupljenih informacija utvrđeno je da se osumnjičeni nalazi na teritoriji opštine Kladanj gdje je uhapšen, a potom predat Tužilaštvu BiH.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana