Држављанин БиХ изну­ђи­вао но­вац од вла­сни­ка клу­бо­ва по Ита­ли­ји

С. А. - Б. Ђ.
Држављанин БиХ изну­ђи­вао но­вац од вла­сни­ка клу­бо­ва по Ита­ли­ји

Ми­ла­но - Држављанин БиХ Су­вад Опер­та (38) уха­пшен је у Ита­ли­ји на­кон што је Ин­тер­пол за њим ра­спи­сао по­тјер­ни­цу због сумње да је био члан је­дне ита­ли­јан­ске ма­фи­је ко­ју та­мошња по­ли­ци­ја те­ре­ти за ви­ше убис­та­ва, пља­чке, изну­де и по­сје­до­вање ору­жја.

Опер­та је иза ре­ше­та­ка за­вршио 21. мар­та, на­кон што је по­бје­гао ка­да је по­ли­ци­ја у акци­ји "Ал­то Пи­емон­те" про­шле го­ди­не ухап­си­ла 18 чла­но­ва ове кри­ми­нал­не гру­пе про­тив ко­јих су по­ди­гну­те 84 оп­ту­жни­це због ра­зли­чи­тих кри­ви­чних дје­ла.

У Ми­нис­тар­ству уну­трашњих по­сло­ва Ита­ли­је пот­врди­ли су да је Опер­та уха­пшен у Ми­ла­ну због ви­ше кри­ви­чних дје­ла.

- Ја­вно ту­жи­лаш­тво у То­ри­ну са­да ће спро­вес­ти суд­ски про­цес про­тив свих чла­но­ва ове гру­пе ко­ји су уха­пше­ни 16. но­вем­бра про­шле го­ди­не - на­во­ди се у са­оп­штењу.

Пре­ма не­зва­ни­чним ин­фор­ма­ци­ја­ма, Опер­та је био дио кри­ми­нал­ног кла­на "Ра­со Гу­ла­ће Ал­ба­не­зе", чи­ји за­да­так је био да од вла­сни­ка но­ћних клу­бо­ва, ко­ји ни­су пла­ћа­ли ре­кет, изну­ђу­је но­вац. Он је био "опе­ра­ти­вац ти­ма" и нај­чеш­ће је ор­ди­ни­рао у про­вин­ци­ја­ма Би­је­ла, Вер­ће­ли и Но­ва­ра.

Чла­но­ви ове гру­пе, ме­ђу ко­ји­ма и Опер­та, нај­чеш­ће су зас­тра­ши­ва­ли вла­сни­ке ло­ка­ла и рес­то­ра­на на на­чин да су им си­па­ли ше­ћер у ре­зер­во­ар ауто­мо­би­ла, па­ли­ли имо­ви­ну, пу­ца­ли у пра­зан ло­кал, али и до­ла­зи­ли код вла­сни­ка и стављали им прст под бра­ду го­во­ре­ћи: "Пре­ре­за­ћу ти врат". Газ­де клу­бо­ва по­ли­ци­ји их ни­су при­јављива­ли из стра­ха. Опер­та је ха­пшен и ла­ни у по­ли­циј­ској акци­ји "Мре­жа" у Зе­ни­ци због швер­ца дро­ге.

У Ми­нис­тар­ству прав­де БиХ ју­че су ре­кли да још ни­су оба­ви­је­ште­ни о ха­пшењу по­ме­ну­тог држављани­на БиХ у Ита­ли­ји.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана