Држављани БиХ и Србије продавали хероин у Швајцарској

Н. Т.
Држављани БиХ и Србије продавали хероин у Швајцарској

Цирих - Двојица мушкарца из Србије старости од 20 и 24 године те жена (35) и мушкарац (54) поријеклом из БиХ ухапшени су у Цириху у Швајцарској због трговине дрогом након што је од њих одузето 2,2 килограма хероина.

Дрога је пронађена у стану који су користили држављани Србије у Цириху и  особа поријеклом из БиХ.

Полиција у овом швајцарском граду није саопштила идентитет ухапшених, али су казали да су осумњичене пратили од 25. августа јер су сазнали да се баве шверцом наркотика. Како је саопштено из полиције у Цириху тога дана око 18 часова инспектори су пратили купопродају дроге између двије особе из Србије.

- Нису их тад ухапсили, већ су наставили да их прате. Тако су успјели да лоцирају стан у којем су се крили дилери и да  открију њихове саучеснике - пишу медији у Швајцарској. Полиција је по налогу тужиоца одмах претресла стан који користе Срби и пронашла је ту 1,5 килограма хероина.

- Дрога је заплијењена, а двојица Срба који су затечени у страну су ухапшени. Утврђено је да су  они  илегално боравили у Цириху. Даљом истрагом полиција је открила двоје држављана БиХ с којима су Срби сарађивали. У њиховом аутомобилу пронађено је 700 грама хероина па су и они приведени - рекао је извор близак истрази.

Ухапшене особе предате су у надлежност тужилаштва, а полиција је наставила истрагу да утврди да ли су имали помагаче. Раније је у Швајцарској ухапшен држављанин Србије (54) због међународног шверца дроге. Полиција је  26. августа у швајцарском граду Луцерну ухапсила држављанина Србије (54) због сумње да је дрогу допремао из Холандије или Њемачке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана