Држао осам килограма експлозива у кући

Невена Бунић
Држао осам килограма експлозива у кући

Оштра Лука - Арсенал оружја и муниције међу којима је било и осам килограма експлозива полиција је пронашла у уторак у кући Слободана Д. (51) из Оштре Луке.

Заплијењено је 7,5 килограма пластичног експлозива, двије тромблонске мине, шест ручних бомби М-75, двије војне пушке М-48, једна полуаутоматска пушка, аутоматска пушка М-72, 600 грама ТНТ експлозива, два бајонета и 280 метака различитог калибра.

Незванично сазнајемо да је Слободана Д. полицији пријавила жена са којом је он био у свађи и којој је пријетио путем телефона. Клада су припадници МУП-а дошли да испитају наводе пријаве, осумњичени им је признао да држи оружје у кући и да му је овај арсенал остао из претходног рата.

- На питање да ли има оружја, он им је одмах рекао да има и почео да набраја шта се све налази у његовим одајама, па је убрзо и претресена његова кућа - казао је извор близак истрази.

У Полицијској управи Приједор рекли су, наводећи иницијале, да су оружје и муницију пронашли након што су испитивали истинитост пријетњи које је пријавила Д. Ј.

- Против осумњиченог ће бити достављен извјештај Окружном тужилаштву у Приједору за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја - рекли су у Полицијској управи Приједор.

Да све више становника незаконито држи оружје и муницију у својим становима и кућама потврђују и недавни случајеви у Бањалуци и Градишци.

Полиција је у септембру код Миленка Грмуше у Голешима код Бањалуке пронашла и одузела митраљез М53, "чешку збројовку АД", пушкомитраљез М72, аутоматску пушку АБ2, аутоматску пушку "томсон", двије аутоматске пушке "шпагин" те двије аутоматске пушке МП40 такозвани шмајсер. Осим тога заплијењени су полуаутоматска пушка са бајонетом, двије пушке М48 и пушка "Г41 дукс" те ловачки карабин, полуаутоматска пушка "паповка", пушка такозвана "талијанка", полуаутоматски снајпер "застава М76", аутоматска пушка АБ, као и пушка ручне израде и два аутоматска пиштоља, пиштољ - "шкорпион" и "црвена застава".

У стану Милутина Илића из Лакташа крајем септембра полиција је пронашла двије аутоматске пушке, пушку М48, пиштољ, три ручне бомбе и више муниције, као и четири оквира за аутоматску пушку и један за пиштољ.

Испалио гранату

Мушкарац Ћ. Х. (66) из Велике Кладуше ухапшен је због сумње да је у ноћи између понедјељка и уторка испалио гранату на контејнер у асфалтној бази. Приликом експлозије није било повријеђених.

- Истражиоци раде на расвјетљавању случаја - казали су у Министарству унутрашњих послова Унско-санског кантона.

Асфалтна база је власништво предузећа "Хуремагић" д.о.о. из Цазина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана