Drvosječu ugušila mašina za sječenje

Nevena Bunić
Drvosječu ugušila mašina za sječenje

Prnjavor - Dragan Moravac zvani Ćakin (46) iz Prnjavora poginuo je dok je sjekao drva u šumi u Šarincima, a prema nezvaničnim informacijama, nesrećni čovjek je stradao jer ga je ugušila mašina za sječenje.

Tragedija se desila u ponedjeljak oko 23 časa kada je cjepač za drva nastradalom uvukao najprije jaknu, a potom i majicu, nakon čega se ugušio. Moravčeva supruga se zabrinula što se on nije vratio na vrijeme, te je potražila pomoć. U šumi ga je bez znakova života pronašao brat. Ubrzo su na mjesto nesreće stigle ekipe policije i hitne pomoći, a ljekar mrtvozornik je konstatovao smrt. Kako nezvanično saznajemo, nastradali Moravac nije imao težih povreda niti posjekotina, izuzev modrica na ramenu.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su obavili uviđaj na mjestu nesreće.

- Slučaj je prijavljen 20 minuta poslije ponoći. Uviđaj je pokazao da nema elemenata krivičnog djela - rekla je portparolka Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović. Nezvanično, nije naređena obdukcija tijela preminulog muškarca.

Moravac je iza sebe ostavio desetogodišnju kćerku i suprugu.

Njegov komšija i rođak Ranko Moravac kaže da su svi mještani Šarinaca i Prnjavora potreseni ovom tragedijom.

- Dragan je bio vrijedan i pošten čovjek. Koliko je bio marljiv, pokazuje i činjenica da je kobne večeri sjekao drva za narednu zimu, jer je za ovu zimu već obezbijedio ogrev. Bio je muzičar i izdavao opremu za sviranje. Takođe se bavio i građevinskim poslovima, a postavljao je i keramiku. Uvijek je izlazio ljudima u susret, a često je i besplatno svirao. Velika je tragedija što smo izgubili takvog čovjeka - kazao je Ranko.

Nastradali Moravac bio je poznat i poštovan u Prnjavoru. Povremeno je nastupao u televizijskim emisijama.

On će biti sahranjen danas u 15 časova na mjesnom groblju u Donjim Vijačanima kod Prnjavora.

Poruke

Juče su na društvenoj mreži “Fejsbuk” osvanule brojne poruke posvećene tragično nastradalom Prnjavorčaninu.

- Nasmijani prijatelju, otišao si na tako tužan, užasan način! Počivaj u miru, saučešće porodici - napisali su prijatelji u porukama u kojima su se opraštali od Moravca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana