Дрвосјечу угушила машина за сјечење

Невена Бунић
Дрвосјечу угушила машина за сјечење

Прњавор - Драган Моравац звани Ћакин (46) из Прњавора погинуо је док је сјекао дрва у шуми у Шаринцима, а према незваничним информацијама, несрећни човјек је страдао јер га је угушила машина за сјечење.

Трагедија се десила у понедјељак око 23 часа када је цјепач за дрва настрадалом увукао најприје јакну, а потом и мајицу, након чега се угушио. Моравчева супруга се забринула што се он није вратио на вријеме, те је потражила помоћ. У шуми га је без знакова живота пронашао брат. Убрзо су на мјесто несреће стигле екипе полиције и хитне помоћи, а љекар мртвозорник је констатовао смрт. Како незванично сазнајемо, настрадали Моравац није имао тежих повреда нити посјекотина, изузев модрица на рамену.

У Полицијској управи Бањалука рекли су да су обавили увиђај на мјесту несреће.

- Случај је пријављен 20 минута послије поноћи. Увиђај је показао да нема елемената кривичног дјела - рекла је портпаролка Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић. Незванично, није наређена обдукција тијела преминулог мушкарца.

Моравац је иза себе оставио десетогодишњу кћерку и супругу.

Његов комшија и рођак Ранко Моравац каже да су сви мјештани Шаринаца и Прњавора потресени овом трагедијом.

- Драган је био вриједан и поштен човјек. Колико је био марљив, показује и чињеница да је кобне вечери сјекао дрва за наредну зиму, јер је за ову зиму већ обезбиједио огрев. Био је музичар и издавао опрему за свирање. Такође се бавио и грађевинским пословима, а постављао је и керамику. Увијек је излазио људима у сусрет, а често је и бесплатно свирао. Велика је трагедија што смо изгубили таквог човјека - казао је Ранко.

Настрадали Моравац био је познат и поштован у Прњавору. Повремено је наступао у телевизијским емисијама.

Он ће бити сахрањен данас у 15 часова на мјесном гробљу у Доњим Вијачанима код Прњавора.

Поруке

Јуче су на друштвеној мрежи “Фејсбук” освануле бројне поруке посвећене трагично настрадалом Прњаворчанину.

- Насмијани пријатељу, отишао си на тако тужан, ужасан начин! Почивај у миру, саучешће породици - написали су пријатељи у порукама у којима су се опраштали од Моравца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана