Дрво се скотрљало и убило дрвосјечу

Небојша Томашевић
Дрво се скотрљало и убило дрвосјечу

Ново Горажде - Расим Велић (63) из Хајрадиновића код Новог Горажда подлегао је повредама пошто га је усмртило стабло које је сјекао на свом имању.

Из Полицијске управе Фоча, наводећи иницијале, саопштили су да се ова трагедија догодила 24. јуна.

Незванично сазнајемо да се огромна буква скотрљала низ стрмину и прешла преко Велића. Он је тада задобио тешке повреде унутрашњих органа које су биле кобне по овог мјештанина Хајрадиновића.

Он је непосредно послије несреће превезен у Кантоналну болницу Горажде, гдје му је пружена прва помоћ. Међутим, његово стање се нагло погоршало па је пребачен у сарајевску болницу "Кошево", гдје и преминуо.

Велић је кобног дана сјекао шуму заједно са братом Мухаремом на њиховој парцели званој Љечевишта.

- То је веома неприступачан простор и под великим нагибом. Несрећа се десила када се стабло букве коју су посјекли откотрљало низ велику стрмину и налетјело на Расима који се нашао на путу и буквално прешло преко њега - казао је извор близак истрази.

Расим је живио сам и био је један од ријетких мјештана села Хајдаревићи. Предсједник мјесне заједнице Оглечево, коме припада ово село, Жарко Ковачевић казао је да је страдали сјекао дрва за своје потребе.

- Он је у том повратничком селу које броји неколико кућа једини живио стално, а остали ту бораве повремено. Био је сам и неожењен колико знам. Његову породицу као да прати неки малер у шуми. Два рођака су му прије рата погинула у шуми док су радили с трактором - рекао је Ковачевић.

Шумске несреће на подручју БиХ су доста тешке и од почетка године приликом сјече шуме погинуло је неколико особа. Само у мају у року од неколико дана страдала су тројица дрвосјеча. Немања Шикуљак тешко је повријеђен када га је ударило стабло приликом сјече шуме у мјесту Оглавак код Трнова. Неколико дана раније погинуо је Сеад Вуковић из Мустајбашића код Завидовића када га је ударило стабло. Несрећа се десила 13. маја док је сјекао шуму са Сифетом Хасићем који је овом приликом повријеђен.

Полиција

У Полицијској управи Фоча истакли су да је ово за сада окарактерисано као несрећан случај у шуми.

- О свему је упознат дежурни тужилац надлежног тужилаштва, који је наложио обдукцију тијела преминулог. Увиђај су извршили припадници Полицијске станице Ново Горажде. Извјештај ће након документовања и комплетирања предмета бити прослијеђен Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево - казала је за портпаролка ПУ Фоча Свјетлана Говедарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана