Друмски разбојници из Новог Града украли 80.000 КМ

Невена Бунић
Друмски разбојници из Новог Града украли 80.000 КМ

Нови Град - Дарио Ташков (30) и Чедомир Николић (36) из Новог Града ухапшени су због сумње да су опљачкали радника кладионице “Вилијамс”, док се Николић терети још и за пљачку двије куће, а у овим крађама причињена је штета од око 80.000 КМ.

Ташков и Николић се сумњиче да су са помагачем у јуну 2016. године у Доњем Водичеву аутомобилом пресрели “кеди” којим је радник кладионице “Вилијамс” С. М. превозио пазар. Маскирани, пријетећи пиштољем и пушком украли су му торбу са 31.800 КМ, пиштољ, златну огрлицу и торбицу са документима, а потом побјегли.

Николић се терети за још двије тешке крађе на подручју Новог Града. Осумњичен је да је у протеклој новогодишњој ноћи, са још једним лоповом, провалио у кућу Сенудина В. (50) у Црној Ријеци. Двојац је кроз балконска врата ушао у кућу и након преметачине, украли су 30.000 КМ, златни и сребрни накит вриједан 5.000 КМ.

- Николића терете да је у ноћи између 15. и 16. новембра провалио у кућу Ш. Н. у Пољавницама одакле је украо разне ствари вриједне 6.000 КМ. Међу плијеном је био алат, апарат за гашење пожара и ловачка пушка - рекао је извор близак истрази. У обје провале власници нису били код куће у вријеме крађе.

На ванредној конференцији за новинаре Полицијске управе Приједор, која је организована поводом хапшења двојца, рекли су да су разбојници откривени у акцији “Код”.

- Уз надзор Окружног тужилаштва у Приједору прикупили смо све материјалне трагове и испитали више лица. Детаљна истрга је довела до осумњичених - рекао је начелник Полицијске управе Приједор Далибор Иванић.

Николић и Ташков од раније су познати по тешким крађама. Николић је ухапшен у јануару лани због сумње да је са Зијадом Смлатићем (20) из Босанске Крупе опљачкао “Конзум” у Цазину. Двојац је пријетећи аутоматском пушком и пиштољем од радница отео око 4.000 марака, након чега су побјегли. Лисице на руке су им стављене истог дана.

На слободи

Након хапшења Дарио Ташков је задржан у притвору, док је Чедомир Николић пуштен да се брани са слободе.

- Д. Т и Ч. Н. осумњичени су за разбојништво и тешку крађу. Д. Т. је предат у надлежност Окружног тужилаштва у Приједору - рекли су у Полицијској управи Приједор.

Незванично, Николић је признао разбојништво и крађе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана