Дрогирао госте па им празнио новчанике

Слика: омамљивац
Дрогирао госте па им празнио новчанике

Брчко - Власник диско бара "Каскада" у Горњем Рахићу код Брчког Зијад Каралић звани Гике ухапшен је и притворен због сумње да је антипсихотичким таблетама дрогирао и омамљивао госте па од њих крао новац.

Гике је уз помоћ својих радника у диско бару од марта до августа ове године пљачкао госте које је претходно дрогирао таблетама. Према незваничним информацијама, осумњичени Каралић је користио антипсихотик "цлозапине" који изазива омамљеност слично као наркотици.

- Он је уз помоћ свог особља те таблете стављао у алкохолно пиће гостима за које је знао или претпостављао да имају пуне новчанике. Након што би они попили пиће с тим таблетама, у већини случајева су бивали омамљени и нису знали за себе. Тада је наступао Каралић који је од њих крао новац, а да они то нису могли ни да опазе - казао је извор близак истрази.

Додао је да је након открића овог случаја неколико гостију прегледано и у њиховој крви је утврђено присуство антипсихотика.

Из Тужилаштва Брчко дистрикта, наводећи његове иницијале, саопштено је да је Каралићу Основни суд у Брчком одредио једномјесечни притвор због више тешких крађа почињених на дрзак начин.

- Осумњичени је у више наврата на нарочито дрзак начин крао новац од гостију у свом угоститељском објекту. Тужилаштво располаже доказима да су у већини случајева опљачкани гости прије крађе омамљени уз помоћ таблета опојног дејства и алкохола. Таблете кориштене у те сврхе  пронађене су током претреса код осумњиченог након хапшења - саопштено је из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Додали су да је осумњиченом притвор одређен због бојазни да би могао поновити кривично дјело и због тежине кривичног дјела. У полицији су истакли да је рјешење о одређивању притвора осумњиченом потврдио и Апелациони суд у Брчком који је одбио жалбу браниоца осумњиченог.

Н. Т.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана