Дрогиран ударио дјевојчицу на пјешачком

Горан Обрадовић
Дрогиран ударио дјевојчицу на пјешачком

Бањалука - Раде Совиљ (37) из Бањалуке ухапшен је зато што је дрогиран возећи "рено меган" на пјешачком прелазу у бањалучкој Карађорђевој улици ударио и нанио тешке повреде дјевојчици В. М. (11).

У бањалучкој полицији су рекли да је увиђајем након несреће, која се догодила у понедјељак око 13 часова, утврђено да је ухапшени аутомобилом управљао под дејством канабиса.

Како је потврдио наш извор близак истрази, у тренутку несреће Совиљ је био толико "надуван" да се у једном тренутку није могао ни сјетити како је и гдје ударио дјевојчицу.

Према његовим ријечима, дјевојчица је прије несреће била у пекари и кад је кренула да пређе улицу, на њу је налетио Совиљ који је возио аутомобилу великом брзином.

- Чим је дјевојчица стала на пјешачки прелаз он ју је задњим дијелом аутомобила ударио и оборио на земљу. Послије тога он је продужио неких 50-100 метара, а потом се вратио на мјесто несреће - рекао је извор.

Један од очевидаца несреће испричао је да Совиљ када је изашао из аутомобила тресао, а да је дјевојчица јаукала и говорила да је боли нога.

- Избјегнута је већа несрећа јер осим дјевојчице још десетак њених вршњака било је ту - рекао је очевидац и додао да је у тој групи био и брат повријеђене дјевојчице.

- Он ју је подигао, а Хитна помоћ је дошла за 15 минута - рекао је један очевидац.

Совиљ је одраније познат полицији као особа склона коришћењу наркотика, а прије десет године осуђен је на осам година затвора због разбојништва и убиства из нехата. Он је са још три особе учествовао у разбојништву којом приликом је убијена Радмила Будић. Они су тада ушли у стан и одмах је напали и оборили на кревет и преко уста јој ставили љепљиву траку и затим је завезали за радијатор и ударали ногама и рукама. Прекомјеран бол, страх и задобијене повреде имале су за посљедицу погоршање здравственог стања, инфаркт срчаног мишића и смрт старице.

О несрећи је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, а послије криминалистичке обраде Совиљ је пуштен на слободу и против њега ће бити поднесен извјештај због кривичног дјела угрожавање јавног саобраћаја.

Повреде

Послије несреће дјевојчица је са тешким повредема превезена у Универзитетску болницу Клинички центар Бањалука, гдје је задржана на лијечењу.

У овој здравственој установи су рекли да је пацијент имала прелом лијеве поткољенице, да је одмах оперисана и да се добро опоравља.

Захтјев

Мјештани Карађорђеве улице истичу да се на мјесту гдје је у понедјељак ударена дјевојчица и раније догодио велики број несрећа.

- Из оба смјере возачи се крећу великом брзином, а на само два-три метра од пјешачког је дозвољено претицање. Због тога тражимо да се у близини овог прелаза поставе "лежећи полицајци" како би возачи морали успорити - рекао је један од мјештана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана