Drogirali i seksualno iskorišćavali djevojčicu

Goran Obradović
Drogirali i seksualno iskorišćavali djevojčicu

Brčko - Policija traga za Cvijetinom Ivanovićem (19) i Mirkom Babićem (25), obojica iz Brčkog, zbog sumnje da su duže vrijeme drogirali i seksualno iskorišćavali djevojčicu od 13,5 godina.

Prema nezvaničnim informacijama, policija sumnja da su pored pomenute djevojčice, ova dvojica monstruma zlostavljali i druge maloljetnice.

Portparol policije Brčko distrikta Halid Emrić rekao je, navodeći inicijale, da je policija u akciji "Palermo 2" pretresla tri lokacije koje su koristili osumnjičeni.

- Osumnjičeni nisu dostupni policiji, jer se nalaze izvan BiH. Za njima će biti raspisana policijska potraga. Oni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo polni odnos sa maloljetnicom, a po zakonu je propisana kazna od godinu do osam godina zatvora, kao i nedozvoljen promet i proizvodnja narkotika i omogućavanja u uživanju opojne droge - rekao je Emkić.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je policija o ovom događaju, koji je šokirao stanovnike ovog grada, došla istražujući lanac prostitucije, koji je razotkriven 30. maja ove godine. Tada je u akciji "Palermo" uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su tri maloljetnice prisiljavali na seksualni odnos za novac, kao i prodaju narkotika. U toj akciji u pretresima u naseljima Gredice 2. i 4. jula u kućama gdje su djevojčice iskorišćavane policija je pronašla oko 150 tableta. Uz pomoć tih tableta Ivanović i Babić su omamljivali maloljetnice, a potom ih iskorišćavali.

- Na osnovu prikupljenih informacija policija ima dokaze za seksualno zlostavljanje djevojčice od 13,5 godina. Postoji sumnja da su zlostavljali još nekoliko maloljetnica i policija nastavlja da prikuplja dokaze - rekao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, policija provjerava i informaciju da li su oni prisiljavali djevojčice na pružanje seksualnih usluga sa drugim osobama za novac.

Ivanović i Babić su odranije poznati policiji, ali po drugim krivičnim djelima. Zlostavljanu djevojčicu je preuzeo i zbrinuo Centar za socijalni rad Brčko distrikta.

Zapljena

U akciji "Palermo" brčanska policija je krajem maja ove godine oduzela veći broj CD-ova, kaseta i memorijskih stikova.

- Na ovim memorijskim jedinicama nalazi se veći broj snimaka seksualnih odnosa maloljetnica, kao i fotografije eksplicitnog sadržaja - rečeno je tada u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana